Kabak Kiş – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Kabak kiş nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 10 yorum var. Tarif ipuçları, binlerce tarif ve daha fazlası… Türk beşamel sosu Nilay Tulum, beşamel sos nasıl yapılır, en iyi börekler, kahvaltı sofrası, balkabağı çorbası, kabak kıyması, balkabağı turtası, balkabağı tartı, kiş nasıl yapılır, kiş tarifleri, puf börek, börek Börek, börek börek, börek börek, arpacık soğan, pratik tatlar, tart tarifleri, simit

Çıkış tarihi: 09-13-2009

4 5 5 1

Dün akşam 11 kişilik iftar yaptık ve aile büyüklerimizi ağırladık. Sabah dokuzda başladığım hazırlıklar kahvaltıdan beş dakika önce bitti, yeni ve lezzetli tarifler denedim ve yavaş yavaş sizlerle paylaşacağım. Tariflerimde kabak kişine öncelik vermemin sebebi pratik olması, kahvaltıda ve sahurda rahatlıkla yenebilmesi. Çok hafif ve yumurta içermiyor.. Bir kez denediğinizde sofralarınızın vazgeçilmezi olacağına eminim.

Neden tart hamuru yerine milföy kullanıyorum derseniz. Puf böreğinin lezzetini çok seviyorum, bulduğum her yeni tarifte biraz denerim. Gözleme krepleri de bu deneyler sonucunda ortaya çıktı.

Bir önceki Pırasa Kiş tarifime buradan ulaşabilirsiniz.

Ramazan ayı sonuna kadar sitemize üye olarak yemek kitabı kazanma şansına sahip olacağınızı unutmayın.

Bugünün Ramazan menüsüne buradan ulaşabilirsiniz. Aşk..

kabak kiş

Kabak tatlısı tarifi malzemeleri

    12 kare milföy 2 yemek kaşığı tereyağı (tavaları yağlamak için) 3 kabak 1 tutam dereotu 1 tutam maydanoz 100 gr beyaz peynir (püre) 100 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri (isteğe bağlı) karabiber, tuz

Beşamel sosu hazırlamak için:

    2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı un 2 su bardağı süt

kabak kiş tarifi

Kabak tatlısı tarifi nasıl yapılır?

Pancake hamurunu yumuşayana kadar oda sıcaklığında bekletin. Kelepçeli ya da borcam borcamı tereyağ ile yağlayıp milföy hamurunu resimdeki gibi dizip hamura çatalla delikler açın.

Beşamel sosu hazırlamak için:

Tereyağını bir tencereye alıp eritin, unu ilave edip rengi koyulaşıp kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü azar azar ekleyin ve çırpıcı ile hızlıca karıştırın. Orta ateşte koyulaşana kadar pişirin ve ocaktan alın. Ayrı bir kapta iki orta boy kabağı rendeleyin, ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu, peynir ve baharatları ekleyip beşamel sosa ekleyin. Tüm karışımı puf böreği kiş tabanının üzerine dökün. Kalan kabağı ince ince dilimleyin ve süsleyin. 1900 derecede önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. Ayakları sıcak.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın