Kabak kremalı çörek – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Ekşi mayalı ve tarçınlı çörek çok sevildi, evinde ekşi mayası olanlar denedi 🙂 Ekşi mayası olmayanlar nasıl yapabileceklerini ve ne kadar maya kullanmaları gerektiğini sordular. Benzer tariflerim olduğu için Sofra Dergisi’nin 25. Yıl özel sayısı 25. Fenomen bölümü için yaptığım Kabak Kremalı Çörek’i sizlerle paylaşmak istedim.

Bu hamur yumuşaktır. Baharat ve şekere çok yüklenmiyorum ama daha aromatik ve tatlı bir kabak karışımı istiyorsanız, daha fazla şeker, yenibahar ve karanfil ekleyebilirsiniz.

Ben pişirirken muffin kalıbı kullandım ama siz dilerseniz ekşi mayalı muffin gibi pişirebilir ve yapım aşamalarına buradan ulaşabilirsiniz.

Instagram hesabım @mutfaksirlari Denediğim tarifleri paylaşırsanız hikayemde paylaşmak isterim. Instagram’da hesabımı takip etmeyi unutmayın.

Aşk…

Kabak Kremalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Donut hamurunu hazırlamak için:

    1,5 su bardağı ılık su 1 çay bardağı krema 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 paket maya + 1 tatlı kaşığı toz şeker 2,5 su bardağı un

Kabak dolgusu için:

    1,5 su bardağı haşlanmış kabak 1 tatlı kaşığı tarçın 1 yemek kaşığı tereyağı 2-3 yemek kaşığı toz şeker 1 su bardağı ceviz

yukarı:

    1 yumurta, toz şeker, 1 yumurta sarısı, isteğe bağlı, tahin, servis için

Kabak Kremalı Pasta Tarifi nasıl yapılır?

Bir kapta ılık su, maya ve 1 tatlı kaşığı toz şekeri karıştırıp 10 dakika kadar aktifleşmesi için bekleyin. Mayalı karışıma krema ve toz şekeri ekleyip karıştırın. Mikser kabına aldığınız unu ekleyin ve orta devirde yoğurun. Hazırladığınız hamuru derin bir kaba alın ve mayalanması için üzerini streç film ile kapatarak 30 dakika dinlendirin. Hamur dinlenirken içi için gerekli olan kabak, şeker, tarçın ve tereyağını blenderdan geçirip karıştırın. Hamuru 1 cm kalınlığında açın, hazırladığınız kabak harcı ile yayın ve ceviz serpin. Hazırladığınız ruloyu 3 parmak kalınlığında kesin ve tereyağ ile yağladığınız muffin kalıplarına yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, arzuya göre üzerine toz şeker serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika hamurlar kahverengileşip şekerler karamelleşinceye kadar pişirin. Arzuya göre tahinle servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın