Kabak Lazanya – En Sevdiğim Yemek

Farklı bir tat arayanlar ve sebze sevenler için lezzetli vejeteryan yemekleri yapıyoruz. Kendimize servis ettiğimiz bir yemeği salata veya makarna ile yaparız.

En lezzetli kabak lazanya tarifi için önce aldığımız kabakları kabuklarını soymadan yıkıyoruz.

Bir tavaya 2-3 kaşık zeytinyağını alın, kabuklarını soyun ve doğranmış soğanları alın. Soyup doğradığımız sarımsaklara tuz ve 1 parça şeker ekleyerek başlıyoruz. Soğanı yumuşayana kadar kısık ateşte kızartın. Kıyma ekleyin ve sıvı buharlaşana kadar kızartın. Yeşil biberi yıkayıp serpin, kızartılmış kıymaya ekleyin ve 1/2 dakika daha kızartın.

Domateslerin kabuklarını yıkayıp küp küp kesiyoruz, etin altına koyuyoruz, karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyoruz, 2-3 yemek kaşığı su ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Karabiber ve pul biberi ekleyip ocaktan alın. Kabakları patates soyucu ile uzunlamasına ince dilimler halinde kesin.

Kabakları ince dilimler halinde kesin. Dilimlenmiş kabakları bir kaseye alıp 1 yemek kaşığı sıvı yağ, karabiber ve tuzu ekleyip çok fazla zarar vermeden karıştırıyoruz.

Bir fırın tepsisine veya bordoya sıvı yağı koyup kabakları 2 sıra halinde diziyoruz bu arada olmazsa olmazlarını yazayım. Kabak sıralarını da aynı şekilde yerleştiriyoruz. Bir sıra kabak, bir sıra kıyma harcını bir fırın tepsisine kabak ve kıyma harcı bitene kadar döküyoruz.

Fırın tepsisini pişirme kağıdı ile kaplayın veya fırın tepsisini alüminyum folyo ile kaplayın ve 20 dakika pişirin.

20 dakikanın sonunda kağıdı çıkarıp tekrar fırına veriyoruz.

Altın kahverengi olana kadar kabak pişirin

Kızarmış lazanyayı fırından alıp küçük kaşar peynirini güzelce yayıyoruz ve tekrar fırına veriyoruz ve kaşar altın rengi olana kadar pişiriyoruz.

Fırından çıkarıp iri parçalar halinde kesip sıcak olarak servis ediyoruz.

Kabaklı lazanya hazır

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın