Kabak Pastası – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Çağımızın sevilen ve sevilen lezzeti Havuçlu Tarçınlı Kek’i (Kolay Adam) denemeyen sanırım çok az kişi vardır. Evde denemediyseniz bile mutlaka bir yerlerde tatmışsınızdır 🙂

Havuçlu kek ile aynı kabak kekine benzese de lezzet olarak bu keke rakip olduğunu düşünüyorum. Ayrıca içerisinde süt ve yoğurt bulunmadığı için süt ve türevlerine alerjisi olanlar da tüketebilir.

Bu pastayı pişirirken dikkat etmeniz gereken birkaç püf nokta var. Birincisi, kullandığınız kabağı çok fazla sulandırmamak, sulanmışsa sıkın ve fazla suyunu sıkın. Ben buzluğa atıp mikrodalgada çözdüğüm kabağı rendelemek için kullandım belki o yüzden ısınmadı.

Cevizleri pastaya başlamadan önce kavurup hazırlamak en doğrusu olacaktır çünkü pastayı tutarken ocakta unutup yakabilirsiniz.

Kek, dolgun bir kek gibi görünse de oldukça hafif ve nemlidir.Keki kalıba aktarmadan önce keki iyice yağlayın ve tamamen soğumadan asla kalıptan çıkarmayın.

Aşk…

kabak tatlısı tarifi malzemeleri

    3 yumurta 1 su bardağı toz şeker (180 gr) 1 su bardağı sıvı yağ 2 su bardağı rendelenmiş kabak (180 gr) 2 su bardağı su + 1 çay bardağı un (270 gr) 1 çay bardağı ceviz (50 gr üst üste dizilmiş) ½ su bardağı 1 çay kaşığı tarçın Kabartma tozu 1 çay kaşığı portakal veya limon kabuğu

Kabak tatlısı tarifi nasıl yapılır?

Balkabağını rendeleyin ve bir tabağa alın. Cevizleri ince tabanlı bir tavada hafif rengi değişene ve yağ görünene kadar kavurun ve bir kesme tahtası üzerinde küçük parçalar halinde doğrayın. Yumurta ve şekeri beyazlaşıp köpürene kadar 3-4 kez çırpın, kabaran beyazlara yağı ekleyip karıştırın. Rendelenmiş kabağı ekleyin ve bir tur daha karıştırın. Un, kabartma tozu ve tarçını ekleyip topaklar kaybolana kadar karıştırın. Son olarak ceviz ve portakal kabuklarını da ekleyip kaşık yardımıyla karıştırın. Kek karışımını yağlanmış kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin, ardından fırın sıcaklığını 175 dereceye düşürüp 20 dakika daha pişirin. Pişen kek tamamen soğuduğunda kaseden çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın