Kabak Pastası – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Haftanın ilk günü benim için çok erken başladı. Bugün yapacak çok şey var…

Balkabağı pastası zannedenler olabilir, aslında çoğumuz tatlılarımızda sadece balkabağı kullanırız. Özellikle tahinli ve bol cevizli 🙂

Kremalı çorba ve patates kızartması da çok lezzetli. Farklı balkabağı tariflerini henüz sizlerle paylaşmadığımı fark ettim ve bu kış o açığı kapatacağım 🙂

Nefis küçük keklerimizin içinde sevdiğim 3 farklı baharat var. Zencefil, hindistan cevizi ve tarçın. Kışın evde taze zencefil bulundurmaya ve mümkün olduğunca sık kullanmaya çalışıyorum. Zencefili marketlerde, muskatta ise toz veya bütün (genç yemiş) olarak süpermarketlerde veya aktarlarda bulabilirsiniz. Benim tavsiyem bütünü alıp vaaz edin çünkü etkisi bu şekilde daha güçlüdür.

Son olarak kabağı şekersiz haşlayıp suyunu süzdükten sonra püre haline getirin. Kabak suyu kekin dokusunu etkiler. 2,5 su bardağı su kullandığım püre için yeterliydi.

Aşk…

Kabak tatlısı tarifi malzemeleri

    3 yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı un 1 su bardağı kabak püresi (180-200 gr kabak yeter) ½ su bardağı sıvı yağ 2 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil 1 tatlı kaşığı muskat 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya şekeri veya 1 çay kaşığı vanilya özü

Servis için:

Kabak tatlısı tarifi nasıl yapılır?

Balkabağını haşlayın, suyunu süzün, bir kaba alın ve soğutun. Yumurta ve şekeri karışım köpük köpük olana kadar çırpın. Soğutulmuş püre ile yağı ekleyin. 2,5 su bardağı unu ekledikten sonra baharatları, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip iki dakika çırpın. Cupcake kalıbına yerleştirdiğiniz hamurları bezelere ayırın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız çörekler soğuduktan sonra krem ​​şanti ile süsleyerek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın