Kabak püresi (tatlılar için) – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Uzun zamandır yazmak istediğim bir konu da tatlılarda kullanacağınız kabak püresiydi. Sonbaharda hayatımıza giren ve yaz başlarına kadar sofralarımızda sıklıkla bulunan balkabağının pek çok kullanım alanı bulunmaktadır. Ancak biz daha çok klasik balkabağı şekeri yapsak da tatlılarda balkabağı püresini sıklıkla kullanırız.

Örneğin balkabağı kupası, balkabağı böreği, balkabağı böreği, kabak irmik tatlısı, kabak mozaik pasta ve aklıma gelmeyen neler var blogumda 🙂

Kabak püresi nerelerde kullanılır? Sorusunun cevabı her yerde olabilir 🙂 Cheesecake, kahve, muffin, donut, börek, börek ve kek çeşitlerinin uzun bir listesi var 🙂

Kabak püresi hazırlamanın pek çok yolu var ve bence en iyi yollarından biri de artık balkabağı şekerinden yapmak ama bu her zaman mümkün olmuyor. Bu nedenle kabak tatlısını bekletmeden tarifimdeki gibi hazırlayabilirsiniz. Ya da fırın poşetine koyup yumuşayana kadar pişirebilirsiniz.

Kasede su ekleyerek yapmayı tercih etmemdeki en büyük sebep ise suyunu kenara alıp ezdiğim kabakların kıvamını damak zevkime göre ayarlayabiliyor olmam. Kabağın bıraktığı suyu dökmenize gerek yok 🙂

Şimdi en önemli konulardan biri olan kabak püresinin nasıl tatlandırılacağına geçelim 🙂 Tarçın, muskat, yenibahar, karanfil ve balkabağı baharatı olarak da bilinen zencefili yemeğinize ekleyerek rahatlıkla kullanabilirsiniz. püre uygun miktarlarda. Bunların hepsi çok güçlü baharatlar olduğu için çok çok küçük miktarlarda kullanmanızı tavsiye ederim.

Baharat tozu olarak tarçın ve karanfil kullanmayacaksanız tencereye kaynarken çubuk tarçın ve karanfili ekleyebilirsiniz.

Miktarı dilediğiniz gibi arttırıp azaltabilirsiniz.

Hazırladığınız püreyi hava almayan bir kapta buzdolabında bir hafta kadar saklayabilirsiniz.

Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk….

Kabak püresi tarifi malzemeleri (tatlılar için)

    500 gr soyulmuş ve dilimlenmiş kabak 1 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı su İsteğe bağlı kabak baharatı (yukarıda yazdım)

Kabak püresi nasıl yapılır (tatlılar için) tarifi

Kabağı tencereye alıp üzerine şeker ve suyu ekliyoruz. Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte kabaklar tamamen yumuşayana kadar 50-55 dakika pişirin. Haşlanan kabakları tencereden alın. Dilediğiniz baharatları ekleyin ve blenderdan geçirin. Pürenizin oda sıcaklığına gelmesini bekleyin ve tatlılarınızda kullanın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın