Kabak Sinkonta Nasıl Yapılır?

İlk olarak kabakları uçlarından ayırıyoruz ve kabuğunu soymadan kesiyoruz.

Dilimlenmiş kabakları bir kaseye alıp bir tatlı kaşığı nane, karabiber, kırmızı biber ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve tuzu ekleyip hepsini karıştırıyoruz, baharatların ve kabak aromasının kabaklara girmesine izin veriyoruz.

Kuru biberleri ay gibi doğrayın ve bir kaseye alın.

Taze soğanı, naneyi, sarımsağı doğrayıp kuru soğana ekliyoruz.

2 küp şeker ekleyin ve elimizle iyice karıştırın.

Isıya dayanıklı bir kaba kabakları dizin.

Soğan karışımını kabakların üzerine yayın

Bir kaseye bir bardak su koyun içine 1 kaşık un, 1,5 kaşık salça ve 1 kaşık sirke koyup un kıvamına gelene kadar karıştırın.Soğanı koyduğumuz kabakların üzerine bu sosu döküyoruz.

Fırın tepsisini pişirme kağıdı veya önceden ıslatılmış pişirme kağıdı ile kaplayın ve alüminyum folyo ile kaplayın.

Önceden ısıtılmış fırında 220 derecede 50 dakika pişiriyoruz.

Daha sonra alüminyum folyoyu çıkarıp 10-15 dakika pişiriyoruz.

Pişen yemeği bir tabağa alıp sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz.

Çok basit bir yaz yemeği kabak sinonta hazırlamaktır.

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın