Spagetti kabak tarifi nasıl yapılır? Tarif ipuçları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk 40 Dakika, Fırında Spagetti, Kabak Spagetti, Pratik Kabak Tarifleri, Vejetaryen Makarna, Vejetaryen Makarna, Spagetti Squash, Spagetti Squash, Pratik Tarifler
4 5 5 1
Spagetti kabağı yıllardır en sevdiğim kabak çeşitlerinden biridir. 10 yıl önce yabancı bloglarda gördüğümü ve ne olduğunu söylediğimi hatırlıyorum 🙂 Tıpkı diğer kabaklar gibi haşlanabilir, buharda pişirilebilir, fırında pişirilebilir veya mikrodalgada pişirilebilir. Diğer yöntemleri henüz denemedim ama tıpkı Hokkaido kusa’daki gibi direkt fırınlayarak tükettim. Fazla suyu atarken lezzetini hapseden çok pratik ve lezzetli bir yöntemdir.
Bu spagetti kabağı tarifini bu hafif dokunuşlarla hazırlayabilirsiniz. Bunun dışında özellikle domates soslu, köfteli ve mantarlı farklı versiyonları da yapabilirsiniz. Makarnayı bir süreliğine hayatından çıkarmak isteyenler için mükemmel bir alternatif diyebiliriz 🙂
Aşk…
İçerik Tablosu
Spagetti kabağı tarifi malzemeleri
- 1 adet spagetti kabağı zeytinyağı tuz ve karabiber bir tutam parmesan maydanozu 1-2 diş sarımsak
spagetti kabak tarifi nasıl yapılır
Spagetti kabağını uzunlamasına ikiye bölüp ortasındaki çekirdekleri kaşıkla alıyoruz. Zeytinyağı ile fırçalayın ve tuz ve karabiber serpin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Kabağın diğer tarafını çevirin ve 15 dakika daha pişmesine izin verin. Kabak pişerken maydanozu ince ince doğrayın, Parmesanı rendeleyin ve sarımsağı ezin. Pişen kabakları ocaktan alın ve bir çatal yardımı ile liflerine ayırın. Hazırlanan malzemeleri ekleyin ve karıştırarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]