Merhaba sevgili arkadaşım,
Havuçlu tartar ve bal kabağı sote tariflerimin orta noktada birleştiği kabak tartarı harika bir tarif oldu 🙂 Geçen sene bu sote kabak tarifini deneyen birçok takipçim tadına inanamadı ve favorilerimden biri oldu 🙂 Balkabağı sevmeyenlerin bile bayıldığı tarifler 🙂
Balkabaklı tartarı bir tık daha çok seveceğinizi düşünüyorum 🙂 Hazırlanma kolaylığının yanı sıra kendine has lezzeti ve tatlılığıyla da havuçlu tartarla kesinlikle yarışıyor.
Tarifi hazırlarken kabak suyunu olabildiğince sıkın ve yoğurt suyunun çıkmamasına dikkat edin. Dilerseniz süzme yoğurt da kullanabilirsiniz, bu yüzden daha yapışkan olacaktır.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Kabak Tarator Tarifi Malzemeler
- 3 su bardağı rendelenmiş kabak 4 yemek kaşığı yoğurt 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı tuz 1-2 diş sarımsak
Kabak Tarator tarifi nasıl yapılır?
Zeytinyağını ve balkabağını orta boy bir tencereye koyun. Bir tutam tuz ekleyin ve suyunu salana kadar orta ateşte kızartın. Kavrulan kabakları soğuması için başka bir kaba aktarın. Soğuyunca sarımsak ve yoğurdu ekleyip karıştırın. Buzdolabında beklettiğiniz taratoru 1-2 saat servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]