Kabak Tatlısı ve Muhallebi Tarifi, Balkabaklı Pasta ve Muhallebi Nasıl Yapılır?
Önce taban bisküvileri rondoda ezilir, ardından margarin eritilir ve bisküvilerin üzerine dökülür.
Fındık ilave edilerek karıştırılır ve yağlı kağıt kaplı bir kalıba alınarak ezilir.
Muhallebi için margarin ve vanilya hariç diğer malzemeler karıştırılıp, göz ağırlaşana kadar pişirilir ve ocaktan alınır.
Bu arada margarin ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Bir kalıba dökülerek soğumaya bırakılır.
Puding soğurken balkabağı şekerle suyunu bırakana kadar pişirilir.
Ezilip kalıplara dökülerek üzerine dövülmüş ceviz serpilir.
1 gece buzdolabında dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarılarak servis edilir.
Kabak Muhallebi Tatlısı hazır.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]