Kabaklı Börek Tarifi için,
Kendi rengi ve aroması ile manavlarda bulunabilen kabaktan lezzetli ve lezzetli bir balkabağı turtası yapıyoruz.
Kabaklı börek yapmak için önce aldığımız kabakların kabuklarını soyuyoruz.
Orta katmanları çıkarıyoruz ve kesiyoruz.
Dilimlenmiş kabakları ikiye ve üçe böldük.
Kabağı bir kaseye koyun.
Rendelenmiş kabakların üzerine 1 bardak sudan bir parmak az şeker ekleyin ve karıştırın.
Daha fazla şeker seviyorsanız, daha fazla şeker ekleyebilirsiniz.
Bir kaseye 1 su bardağı sıvı yağ ve 1/2 su bardağı sütü koyup karıştırarak pastacı sosu hazırlıyoruz.
Milföyü tezgaha alıp ortadan ikiye bölüyoruz.
Ortadan ikiye kestiğimiz yufkayı alıp fırça yardımıyla sosu yufkanın üzerine sürüyoruz.
Hamurun üzerine 3 yemek kaşığı kabak döküyoruz, daha fazla kabak isterseniz biraz parlak kabak koyabilirsiniz.
Ortasından iki farklı kenar alıp rulo gibi sarıyoruz.
Aynı işlemi diğer yufkalar için de yapıyoruz.
Kalan sosa bir yumurta sarısı ekleyin, karıştırın ve bir fırça yardımıyla taşların üzerine sürün.
Altın kahverengi olana kadar 250 ° C’de pişiriyoruz.
Çıtır kabak tatlısı hazır.
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]