Hafif ve lezzetli bir tatlı yapıyoruz.
Balkabağı Turtası tarifi için öncelikle kabakları soyup doğrayın.
Kabak hattının üzerine tencereye şekeri koyuyoruz ve kabaklar gidene kadar kabakları tencereye koyuyoruz. Ertesi gün kabakları yumuşayana kadar pişiriyoruz. Bir süzgeç alıp suyu süzüyoruz.
Derin bir tabağa streç film koyuyoruz. Kabakları patates ezici ile iyice karıştırın.
Ezilmiş balkabağı püresini ince bir kaseye dökün.
Bir sıra bisküvili ceviz ve bir sıra kabakları katmanlar halinde yerleştiriyoruz.
Buzdolabına alıp ertesi gün çevirerek servis tabağına alıyoruz.
Kabak Pastası hazır.
Ayrıca süt ve krem şantiyi de çırpıp balkabağı turtasının tamamını kaplayabilirsiniz.
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]