Kabak Zeytinyağlı Kereviz – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Açıkçası geçenlerde yaptığım en lezzetli zeytinyağı tarifini haftanın ilk tarifi olarak sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyordum 🙂 Kabak kerevizin yanına gerçekten yakışır mı?

Bu, evde artık sebzelerle yapabileceğiniz çok pratik ve hızlı bir yemektir. Kızım da bayıldı. Diğer kereviz tariflerini burada bulabilirsiniz.

Instagram hesabım @mutfaksirlari Denediğim tarifleri paylaşırsanız hikayemde paylaşmak isterim. Instagram’da hesabımı takip etmeyi unutmayın.

Aşk…

Zeytinyağlı kerevizli kabak tarifi için malzemeler

    1 orta boy kereviz 1 orta boy patates 1 orta boy havuç 1 dilim kabak 1 orta boy kuru soğan 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı Yarım limonun suyu 2 çay bardağı su

Zeytinyağlı kabak kereviz tarifi nasıl yapılır?

Derin bir kaba bol su doldurun, yarım limonun suyunu sıkın ve kabuğunu suya atın. Kerevizi soyun, dilimleyin ve hazırladığınız limonlu suya atın. Patatesleri kesin ve kereviz büyüklüğünde parçalar halinde ezin. Soğanı doğra. Havuçları soyup doğrayın. Tencereye zeytinyağını koyun, soğanı ve tuzu ekleyip orta ateşte soğanlar şeffaflaşıncaya kadar soteleyin. Havuçları ekleyin ve bir dakika sotelemeye devam edin. Kereviz, patates ve balkabağını tencereye ekleyin ve karıştırın. Limon suyu ve suyu ekleyip karıştırın. Orta ateşte kaynayana kadar pişirin. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Pişen yemeği ocaktan alın, tamamen soğuyana kadar kapağı kapalı olarak dinlendirin ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın