medyauzmani.com

Kabaklı Pilav – En Sevdiğim Yemek

Yemekli Kabaklı Pirinç Tarifi İçin

İlk olarak kabaklar enlemesine ortadan ikiye kesilir.

Daha sonra uzunlamasına kesilir.

Keski yardımıyla oyulup sıcak tuzlu suya atılır ve 6-7 dakika pişirilir.

Not: Fazla kaynatmıyoruz. çatalla hafifçe dokunulduğunda yine canlanacaktır.

Sıcak sudan çıkarıp kenara alın.

Diğer yandan kıyma bir tavaya alınır.

Biraz zeytinyağı ekleyip kavurmaya başlayın.

Soğanlar ve biberler ince doğranmış.

Kıyma eklenir ve kavurmaya devam edilir.

Kavrulduktan sonra ezilmiş sarımsak, karabiber, tuz eklenip karıştırılır.

Kabak içine yerleştirilirler.

Tavaya veya kredime konur ve üzerine domatesli su ilave edilir,

Üzerine domates dilimlerini ekleyin.

Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin.

Fırında veya ocakta pişirilebilir.

Yemekli Kabaklı Pilav hazır.

Yemek ister misin 🌹 🍃

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın