medyauzmani.com

Kadayıf Çıtır Tel Tatlısı (Fıstıklı) – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Buzlu tatlı ile ilgili en iyi 10 tatlıyı sıralayacak olursam ilk olarak Kadayıf tepesi tatlıları girer. Rahmetli anneannem her akşam cevizli kadıf teli yapardı. Onu her adımında izlemeyi seviyordum. Bir de sabah bayram kahvaltısından önce yememize izin verilmedi, gece benim için bitmesin diye 🙂 Kadifesi cevizli tel kadif tatlısı tarifindeki gibi daha yumuşak ve kabarık olurdu.

Bu kez Basma Qadayef tam tatlı usulü yaptı. Ben yaparken bardak değil patates ezici kullandım. Sonuç gerçekten mükemmeldi!

Şerbet kıvamında, dolgulu, üstelik kıtır kıtır tadıyla tam boy bir Cadiff tatlısı tarifi arıyorsanız, buyrun efendim 🙂

Hazırlanış aşamaları çok kolay ve en önemli püf noktası şerbetin soğuk olması ve fırından çıkan tatlının 1-2 dakika ön ısıtma yapması gerekiyor. Böylece hamur gibi olmayan çıtır çıtır bir tatlınız olacak.

Tariflerimi fotoğraflarınızla birlikte hikayemde paylaşmayı seviyorum 🙂 Beni takip etmeyi unutmayın! Instagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Kadayıf Çıtır Tel Tam Kalınlık Tatlısı (Antep Fıstıklı) Tarifi İçin Malzemeler

    500 gram çiğ kuru fasulye 1,5 su bardağı eritilmiş tereyağı (225 gram) 1 su bardağı antep fıstığı (100 gram)

şerbet:

    4 su bardağı toz şeker 4,5 su bardağı su 1/4 limon suyu (kabukları şerbetin içine atılacak)

Full Frame Çıtır Tel Tatlı (Fıstıklı) Tarifi nasıl yapılır?

Şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu tencereye alın. Orta ateşte koyulaşana kadar 20 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyin, 5 dakika daha kaynatın, şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Kadayıf telini elinizle yırtın, ara sıra kırın ve telleri biraz daha küçültün. Eritilmiş tereyağını kadifin üzerine döküp elinizle hava ile karıştırıp kadifin tamamının yağlanmasını sağlıyoruz. Tepsiye hazırladığınız kadayıfın yarısını alıp tepsiye bastırın. Antep fıstığını kadifin üzerine eşit şekilde yayın. Üzerinde kalan teli düzleştirerek yerleştirin. Kadayıfı önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar (20 dakika) pişirin. Kaifin diğer yüzünü dikkatlice çevirin ve 10-15 dakika pişirin. Fırından çıkan sıcak tatlıyı 2-3 dakika dinlendirip üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Tatlı şerbeti alıp soğuyana kadar dinlenmeye bırakın. Dilimleyerek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın