Kadayıf imitasyon karamelli ekmek – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bayram için farklı tarifler aradığınızı biliyorum, bu sefer baklava yerine daha pratik bir tarif denemeye ne dersiniz? Üstelik inanılmaz lezzetli! Karamel şerbetiyle misafirlerinin çok seveceğine eminim.

Yıllardır tanıdığımız, kalitesine ve lezzetine her zaman güvendiğimiz Pakmaya, alıştığımız tatlıların yanında yepyeni tatlar sunarak şeker sektöründe de uzmanlığını göstermiştir. Karamelli pudingten ballı bademe, naneli çikolatalı pudingten çikolatalı portakallı pudinge…

Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Yalancı karamelli ekmek tarifi malzemeleri

krema için:

    1 paket karamelli puding 2,5 su bardağı süt 1 paket krem ​​şanti

Bir içki için:

    2 su bardağı şeker 4 su bardağı su 2-3 damla limon suyu

kek için:

    3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı un 1 su bardağı irmik 1 paket Pakmaya kabartma tozu 1 paket Pakmaya vanilin

Servis için:

    Pakmaya Kemsanti 1 su bardağı süt

Yalancı karamelli ekmek tarifi nasıl yapılır?

İlk olarak şerbeti için şekeri orta boy bir tencereye alın. Şeker hafifçe eriyip kahverengiye dönene kadar karamelize edin. Suyu dikkatlice ekleyin ve şeker tamamen eriyene kadar orta ateşte pişirin. 8-10 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın. Karamelli pudingi 2,5 su bardağı süt ile koyulaşana kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Şeker ve yumurtaları karışım krema kıvamına gelene kadar çırpın. Un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Fırın tepsisinin altını ve kenarlarını yağlı kağıt ile kaplayın. Kek hamurunu kalıba dökün ve 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika (içleri kuruyana kadar) pişirin. Pişen keki soğumaya bırakın. Soğuyan keki enlemesine ikiye bölün ve tepsiye dizin. Şerbeti tabanın üzerine bir kepçe ile dökün ve çekmesini bekleyin. Soğuyan pudinge 1 paket krem ​​şantiyi ekleyip 3-4 dakika çırpın. Hazırladığınız kremayı kekin tabanına yayın. Kekin üstünü 8 eşit parçaya kesin. Bir kepçe yardımıyla krema ve şerbeti dikkatlice üzerine gezdirin. Tüm şerbeti çeken ve üzerine krem ​​şanti dökülen tatlıyı servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın