Kağıt bardakta pasta – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Bildiğiniz üzere Kitchen Secrets geçtiğimiz günlerde beşinci yılını kutladı. Güne özel bir şeyler yapmak istedim ama yoğunluktan dolayı unuttum. Eve gelip paniğe kapıldığımda bardak kalıbı olmadığını görünce şok oldum. Yakındaki marketlere gittiğimde onu bulamayınca umudumu kaybettim.

Sonra mutfağı biraz daha taramaya karar verdim, tepsiden kağıt bardaklar çıkınca neden olmasın dedim ve hazırlıklara başladım. Aslında bardakların sıcağa dayanıp dayanamayacağından emin değildim ama bir şeyler yapmak hiçbir şey yapmamaktan iyidir, değil mi? 🙂

Kullandığım bardaklar su bardağı boyutundan biraz daha büyük. Bu hacmin yarısına kadar fincanları doldurduğunuzda 8 adet kek kalıbı çıkıyor.

Farklı süslemelerle çok şık ve şaşırtıcı olabilir.

Aşk…

Kağıt bardak kek tarifi malzemeleri

    2 yumurta (oda sıcaklığında bekletin) 4 kahve fincanı toz şeker 2 kahve fincanı sıvı yağ 2 kahve fincanı yoğurt 6 kahve fincanı un (üstüne dizilmiş) 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin 1 bardak damla çikolata 2 yemek kaşığı kakao 1 yemek kaşığı un hindistan cevizi rendesi

Kağıt bardak kek tarifi nasıl yapılır?

Yumurta ve şekeri yüksek devirde kar yağana kadar çırpın. Üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyip düşük devirde çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, vanilin ve kakaoyu ekleyip düşük devirde karıştırın. Son olarak damla çikolatanın yarısından fazlasını ekleyip kaşık yardımıyla karıştırın. Kek hamurunu kağıt bardaklara eşit şekilde yayın. Üzerine damla çikolata ve hindistan cevizi serpin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan önce bıçak veya şiş ile pişip pişmediğini kontrol edin. Fırından çıkardığınız kekleri soğumaya bırakın ve üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın