/*------------------------------------------------ * Shrink Header ------------------------------------------------*/ $(window).on('scroll', function () { var scroll = $(window).scrollTop(); if (scroll >= 110) { $(".sticky-bread").addClass("sticked"); } else { $(".sticky-bread").removeClass("sticked"); } });
$(".icon-share").click(function () { event.preventDefault(); $(".shareArea").addClass("active");
});
$(document).on('click', function (e) { if ($(e.target).closest(".icon-share").length === 0) { $(".shareArea").removeClass('active'); }
if ($(e.target).closest(".dotsAreaContent").length === 0 && $(e.target).closest(".icon-dots").length === 0) { $(".dotsAreaContent").css('visibility', "hidden"); } });
$(".a-plus").click(function () { var sBox = $(".a-plus-inp").attr("data-sBox"); var status = $(".a-plus-inp").attr("data-status");
var currentFont = parseInt($(".a-plus-inp").val()); if (currentFont == 20) { var status = "down"; var sBox = true; } else if (currentFont == 14) { var status = "up"; var sBox = true; }
if (status == "down") { currentFont = parseInt(currentFont - 1); if (currentFont == 14) { var status = "up"; var sBox = true; } } else if (status == "up") { currentFont = parseInt(currentFont + 1); if (currentFont == 20) { var status = "down"; var sBox = true; } $(".a-plus-inp").attr("data-sBox", sBox); $(".a-plus-inp").attr("data-status", status); }
$(".a-plus-inp").val(currentFont);
$("#newsRead .bottom .left .detail p").css("font-size", currentFont); });
Ekşi yağ ve suyu ile Kahramanmaraş köftesi malzemeleri
köfte için
- 3 su bardağı küçük bulgur pilavı
- 2,5 su bardağı çiğ bulgur
- 1,5 su bardağı irmik
- 500 gram yağsız et (kıyma)
- 3 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı biber salçası
- Su (yaklaşık 1,5 litre kullandık ama mutlaka kontrollü eklenip yumuşak bir hamur elde edilecektir, her bulgurun çeşidi farklıdır)
pişirmek için; (Bir paket 3 kişi için yeterlidir)
- 1 paket köfte (dondurulmuş)
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı domates salçası
- zeytin yağı
- 3 diş sarımsak
- 2 küçük soğan
- 1 çay kaşığı ekşi sumak (isteğe bağlı)
- 1,5 yemek kaşığı nane
- tuz
- karabiber
- kırmızı biber
Ekşi yağ ve suyuyla Kahramanmaraş köftesi nasıl yapılır?
- Öncelikle malzemeleri bir leğene alıp suyunu ekleyip karıştıralım ve hemen kıyma makinesinde öğütelim.
- Daha sonra elimizde biraz yoğuralım ve malzeme karışsın.
- Cihazı tekrar çekelim. Üç kez makineden geçirdik.
- Bu sırada bulgurun kuruluğuna göre azar azar su ekleyelim.
- Son olarak hamuru elimizde biraz daha yoğurup küçük bezeler haline getirelim ve merdane ile açalım.
- Sardığınız köfteleri tepsiye dizip buzluğa kaldıralım, donunca poşetleyelim veya haşlayıp soğutalım, sizin yaptığınız gibi paketleyip buzluğa kaldıralım.
- Ardından soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun.
- Üzerine sarımsağı rendeleyip biraz daha kavuralım.
- Salça ve naneyi ekleyip kavuralım, üzerine kaynar su ilave edip 10 dakika kaynatalım.
- Ekşi sumak ilave edip beş dakika daha kaynatalım ve köfteleri buza atalım.
- Köfteler pişince yemeğimiz hazır. 30 dakika dinlendikten sonra uygulayabilirsiniz.
Hepsini birden yapmak isterseniz köfte hamuru için malzemeleri azaltarak yapabilirsiniz. Köfteleri dondurucuya koymadan aynı gün pişirip tüketebilirsiniz.
Deneyecek herkese afiyet olsun :).
Kahramanmaraş usulü limonlu su köftesi resimli tarif
function voteComment(comment_id, type) { jQuery(document).ready(function(){ jQuery.ajax({ type:'POST', data:{ action:'voteComment', comment_id:comment_id, like:type }, url: " success: function(value) { if(value == 'true'){ if(type == 'like'){ current_count = $(".likeCount_"+comment_id).html(); current_count1 = parseInt(current_count)+1; $(".likeCount_"+comment_id).html(current_count1); }else{ current_count = $(".dislikeCount_"+comment_id).html(); current_count1 = parseInt(current_count)+1; $(".dislikeCount_"+comment_id).html(current_count1); }
}else{ alert("Bu yorumu daha önce oylamışsınız."); } } }); }); } function reportComment(comment_id) {
var report = prompt("Rapor sebebini belirtiniz."); if(report.length > 3){ jQuery(document).ready(function(){ jQuery.ajax({ type:'POST', data:{ action:'reportComment', comment_id:comment_id, content:report }, url: " success: function(value) { if(value == 'true'){ success_alert("Yorum bildirildi."); }else{ danger_alert("Bu yorumu daha önce raporlamışsınız."); } $(".com-report-button").attr('onclick', 'danger_alert("Üst üste yorum bildiremezsiniz.")'); } }); }); }else { danger_alert("Rapor sebebini lütfen doldurun"); } }
İçerik Tablosu
Sonraki haber:
kavrulmuş pancar
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]