medyauzmani.com

Kahramanmaraş usulü ekşi yağ ve meyve suyu ile köfte

Ekşi yağ ve suyu ile Kahramanmaraş köftesi malzemeleri

köfte için

  • 3 su bardağı küçük bulgur pilavı
  • 2,5 su bardağı çiğ bulgur
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 500 gram yağsız et (kıyma)
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • Su (yaklaşık 1,5 litre kullandık ama mutlaka kontrollü eklenip yumuşak bir hamur elde edilecektir, her bulgurun çeşidi farklıdır)

pişirmek için; (Bir paket 3 kişi için yeterlidir)

  • 1 paket köfte (dondurulmuş)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • zeytin yağı
  • 3 diş sarımsak
  • 2 küçük soğan
  • 1 çay kaşığı ekşi sumak (isteğe bağlı)
  • 1,5 yemek kaşığı nane
  • tuz
  • karabiber
  • kırmızı biber

Ekşi yağ ve suyuyla Kahramanmaraş köftesi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Öncelikle malzemeleri bir leğene alıp suyunu ekleyip karıştıralım ve hemen kıyma makinesinde öğütelim.
  2. Daha sonra elimizde biraz yoğuralım ve malzeme karışsın.
  3. Cihazı tekrar çekelim. Üç kez makineden geçirdik.
  4. Bu sırada bulgurun kuruluğuna göre azar azar su ekleyelim.
  5. Son olarak hamuru elimizde biraz daha yoğurup küçük bezeler haline getirelim ve merdane ile açalım.
  6. Sardığınız köfteleri tepsiye dizip buzluğa kaldıralım, donunca poşetleyelim veya haşlayıp soğutalım, sizin yaptığınız gibi paketleyip buzluğa kaldıralım.
  7. Ardından soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun.
  8. Üzerine sarımsağı rendeleyip biraz daha kavuralım.
  9. Salça ve naneyi ekleyip kavuralım, üzerine kaynar su ilave edip 10 dakika kaynatalım.
  10. Ekşi sumak ilave edip beş dakika daha kaynatalım ve köfteleri buza atalım.
  11. Köfteler pişince yemeğimiz hazır. 30 dakika dinlendikten sonra uygulayabilirsiniz.

Hepsini birden yapmak isterseniz köfte hamuru için malzemeleri azaltarak yapabilirsiniz. Köfteleri dondurucuya koymadan aynı gün pişirip tüketebilirsiniz.

Deneyecek herkese afiyet olsun :).

Kahramanmaraş usulü limonlu su köftesi resimli tarif

  • börek tarifi
  • Ekşi
  • Hirumara
  • köfteler
  • kek tarifleri
  • solo
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • prosedürel
  • sıvı yağ
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

kavrulmuş pancar

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın