Sağlıklı beslenmeyi sevenlerin en sevdiği tariflerden biri olan yulaf lapası, yıllar içinde o kadar gelişti ki tabloları ortaya çıktı. Aslına bakarsanız ben pek sevmiyorum ve yersem bile lezzet katmak için çok şey katıyorum. Bu da tabii ki kaloriyi artırıyor ve 2-3 gün sonra klasik kahvaltıya dönüyorum 😄
Yulaftan uzak olanlar kışın sıcak yazın ılık denerlerse bu tarifi mutlaka seveceklerdir.Tatlandırmak için bal katılabilir.Şeker ve bal kullanmayanlar agav şurubu da kullanabilir ama meyve ve tarçın da kullanabilir. o tatlı isteğini gerçekten bastır. Evde bitkisel badem sütü vardı onunla yaptım ve çok vegan bir tarif oldu 🙂
Muz yerine ahududu ve çilek kullandım. Damak tadınıza uygun tüm meyve ve kuruyemişleri hatta çikolatayı bile ekleyebilirsiniz.
İçerik Tablosu
Kahvaltılık yulaf lapası tarifi için malzemeler
- 7-8 yemek kaşığı yulaf ezmesi 2 su bardağı bitkisel süt veya süt ½ çay kaşığı tarçın 3-4 yemek kaşığı fıstık ezmesi
Kahvaltılık yulaf lapası tarifi nasıl yapılır?
Süt ve yulafı küçük bir tencereye veya tavaya koyun. Tarçını ekleyin ve karıştırarak pişirmeye başlayın. Yulaf yumuşadığında ve yulaf lapası koyulaşmaya başladığında, servis için kaselere bölün. İsterseniz daha fazla fıstık ezmesi gezdirin. Süsleme ile servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]