Sevgili Enis Hürkan Yaklaşık bir ay önce bu tarifi denemek için bana mail attı. Bugün yarın derken bu sabah kahvaltıda denemeye karar verdim.
Kayganak, başta Van, Bitlis ve Diyarbakır olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki birçok ilde hazırlanan farklı bir tariftir. İşin püf noktası, omletin içinde çok fazla pekmez olmasıdır.
Aslında kahvaltı yerine her öğünde yenebilecek bir tatlı tarifi gibi düşünebilirsiniz. İlk tattığınızda garip gelse de ikinci lokmada bayılıyorsunuz ve göz açıp kapayıncaya kadar tüm kayganlığı gidiyor 🙂
leke
Tarif @ Mutfaksirlari.com adresinden farklı tariflerinizi benimle dilediğiniz zaman paylaşabilirsiniz.
Aşk..
İçerik Tablosu
Kaygan tarifi malzemeleri
- 2-3 yumurta 2 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 su bardağı pekmez
Kaygan bir tarif nasıl yapılır?
Yumurtaları derin bir kaseye kırın, unu ekleyin ve topak kalmayacak şekilde bir çırpma teli veya çatalla çırpın. Çok geniş olmayan bir tavayı yağlayın, yağ kızınca yumurtalı karışımı tavaya dökün. Bir tarafı omlet gibi pişince diğer tarafını çevirin. 1 su bardağı pekmezi omletin üzerine ekleyip kısık ateşte pişirmeye devam edin. İçine koyduğunuz pekmezin yarısını çekince ocaktan alıp servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]