Merhaba sevgili arkadaşım,
Nehir’den önce pek meyve düşkünü değildim, tatlılar gibi 🙂 Artık öğünlerinden biri yoğurt ve meyve olunca o kadar otomatikleşti ki. Bazen aldığımız meyveler istediğim gibi çıkmıyor. Bu pasta size ekşi armut sayesinde geldi 🙂 Neyse ki ekşi oldu çünkü çok lezzetli pastalardı.
Instagram hesabım @mutfaksirlari Denediğim tarifleri paylaşırsanız hikayemde paylaşmak isterim. Instagram’da hesabımı takip etmeyi unutmayın.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kakaolu Armutlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 büyük boy yumurta 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı (100ml) 1 çay bardağı ayçiçek yağı (100ml) 1 su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı un 1 su bardağı yoğurt 1 paket kabartma tozu 3 yemek kaşığı kakao 2 adet isteğe bağlı armut Biraz toz üzerine şeker ve fındık
Kakaolu Armutlu Kek Tarifi nasıl yapılır?
Armutları kabuklu olarak 2-3 dakika mikrodalgaya koyun ve soğumaya bırakın (mikrodalga fırınınız yoksa kaynatın). Armutlar soğuyunca kabuklarını soyun ve birini küp şeklinde kesin, diğerini uzunlamasına ikiye bölün ve çekirdeğini çıkarıp halka şeklinde kesin. Yumurtaları ve toz şekeri kabarıp beyazlaşana kadar çırpın. Sıvı yağı, eritilmiş tereyağını ve ayranı ekleyip orta devirde çırpmaya devam edin. Un, kakao ve kabartma tozunu ekleyin. Armut küplerini keke ekleyin ve bir kaşıkla karıştırın. Kare bir kek kalıbını veya fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Hazırladığınız kek karışımını kalıba dökün. Ayırdığınız armut dilimlerini kek hamurunun üzerine 2-3 cm aralıklarla dizin. İstenirse fındık ve toz şeker serpin. 180 derece fırında 30-35 dakika kek hamuru kuruyana kadar pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]