medyauzmani.com

Kinoa suyu – pişirme sırları – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Füme somondan mozzarella toplarına kadar 4 farklı kinoa salatası yaptım ama kinoa tatlısı hepsinde farklıydı. Çünkü bu sefer tamamen sterilmiş gibi hazırladım ve bence harika oldu. Yüksek proteinli kinoayı denemek ve diyetine dahil etmek isteyenler mutlaka denemeli.

Instagram hesabım @mutfaksirlari Denediğim tarifleri paylaşırsanız hikayemde paylaşmak isterim. Instagram’da hesabımı takip etmeyi unutmayın.

Aşk…

Kinoa güveç tarifi için malzemeler

    1 su bardağı beyaz kinoa 2 su bardağı su 2 yemek kaşığı organik salça 1 yemek kaşığı organik biber salçası 1 orta boy kuru soğan 4 yemek kaşığı zeytinyağı (yarısı soğanları sotelerken) 2 orta boy domates ½ demet maydanoz 3-4 sap taze yeşil soğan 1 küçük fesleğen 10-12 dal taze nane 2-3 marul yaprağı Yarım limonun suyu Tuz

Kinoa güveç tarifi nasıl hazırlanır?

Kinoayı yıkayıp 2-3 suyunu süzün ve bir tencereye alıp üzerine su ilave edip orta ateşte tüm gözler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen kinoayı kapağı kapalı olarak ıslanmaya bırakın. Kinoa mayalanırken tüm yeşillikleri ince ince doğrayın, domateslerin çekirdeklerini çıkarın ve küp şeklinde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun, salça ve biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Soğanı ve salçayı ocaktan alıp fermente olan kinoaya ekleyip karıştırıyoruz. Doğranmış tüm malzemeleri limon suyu, kalan zeytinyağı, tuz ve nar taneleri ile karıştırıp servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın