Merhaba sevgili arkadaşım,
Adım adım doğuma yaklaşıyoruz. Bu hafta işimden ayrılmaya ve dinlenme moduna geçmeye karar verdim. Bir aksilik olmazsa sizlerle paylaşmak istediğim tariflerimi kaydettim 🙂 Umarım gönderi isteğime ara vermeden devam edebilirim. (Bu noktada pozitif enerjinizi bekliyorum 🙂
Birçok farklı tarif denedim, bol bol fotoğraf çektim ve bir de paylaşım planı yaptım.
Tüm işlerimi bitirince çok eski bir kurabiye tarifini yeniden pişirirken birkaç küçük değişiklik yaptım. Nefis kakaolu kek tarifi ortaya çıktı. Tarifi çok pratik, 10 dakikada yoğurması hazır. Tereyağı oda sıcaklığında olduğu için ilk başta fazla un alabilir düşünebilirsiniz ama eklemeyin. Kurabiye hamuru yerleştiğinde topaklanır.
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Kakaolu (Tereyağlı) Bisküvi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı un (220 gr) 2 yumurta 1 paket kabartma tozu (10 gr) ½ su bardağı toz şeker ½ su bardağı tereyağı (55 gr) 1 paket vanilin (10 gr) Bulamak için 2 yemek kaşığı kakao (25 gr) bisküvi ½ su bardağı pudra şekeri
yapılışı:
Yumurta ve toz şekeri karıştırma kabına alıp kabartma tozu, vanilin ve kakaoyu ekleyip çırpıyoruz. Tereyağı ve unu ekleyip tüm malzemeler iyice karışana kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurları toparlayın ve 15 dakika buzdolabında bekletin. Pudra şekerini bir kaba alın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve üzerine pudra şekeri serpin. Fırın tepsisine 2-3 cm aralıklarla yağlı kağıt serin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 14-15 dakika pişirin. Tamamen soğuyunca tepsiden çıkarın ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]