medyauzmani.com

Kestaneli irmik tatlısı – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Heyecanım ve koşum tüm hızıyla devam ediyor ve açıkçası bacaklarımı esnetmeye fırsat bulamadım. Üstelik yarın benim de doğum günüm 🙂 Zaman nasıl geçti, yıl nasıl geçti anlamadım bile ve bugün benim doğum günümdü. Eski günlerde irmikle bir şeyler yapmayalı uzun zaman olmuş, farkettim ve yeni favorimle 1-2 basit tarif yapayım dedim.

Bu yılki kadar çok kestane yediğimi hiçbir kış hatırlamıyorum 🙂 Haşladık ya da kızarttık ama çok yedik. Bu beş kiloluk kozmetiğin buna büyük katkısı var çünkü kestaneyi tavada veya fırında pişirmeyi sevmiyorum. Bu tavalar ucuz ve çok pratiktir.

Neyse hocam şimdi kestaneleri yemenin tam zamanı ve bir aksilik olmazsa önümüzdeki günlerde iki tane daha kestane tarifi paylaşmayı düşünüyorum. Umarım tüm bu tarifleri beğenirsiniz. O zaman hikayeyi bir tarif listesiyle tatlandırabiliriz sanırım 🙂

Evinizde veya dükkanınızda kullandığınız tarifleri benimle paylaşırsanız hikayemde fotoğraflarınızla paylaşmak isterim 🙂 Instagram: @mutfaksirlari

Takip etmeyi unutmayın!

Aşk…

Kestaneli irmik tatlısı tarifi için malzemeler

    4 su bardağı süt 10 yemek kaşığı irmik (1 bardaktan 2 parmak eksik) 1 su bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı tarçın 1-2 damla vanilya aroması (isteğe bağlı) 1 su bardağı kestane (haşlanmış ve küçük doğranmış) 1 yemek kaşığı büyük tereyağı

Kestaneli irmik tatlısı tarifi nasıl yapılır?

Orta boy bir tencereye irmik, toz şeker ve tarçını koyun. Orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kestaneleri ekleyin ve irmik koyulaşana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. İrmiğe tereyağı ve vanilya aromasını ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın. 5-6 kaseyi ıslatın. Tatlıyı kaselere paylaştırın ve soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelen ikramları buzdolabında alın. En az bir saat dinlendirdikten sonra servis tabağına ters çevirin ve garnitür ile servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın