Arkadaşların bir araya geldiği günlerin olmazsa olmazı kurabiye topları 🙂 Pratik ve lezzetli oldukları için favori oluyorlar.
Hindistan cevizi dışında üzeri kakao, ceviz veya antep fıstığı ile kaplanarak daha lezzetli hale getirilebilir.
Sevgili Sida, kendisini ziyarete gelen arkadaşları için bu kurabiye toplarını yapmış. Tadına baktıktan sonra çektim ve tarifini sizler için aldım 🙂
Pudra şekeri yerine toz şeker kullanacaksanız kesinlikle sütün içinde şekeri eritin derim. Aksi halde kıtır kıtır olur ve yerken kendinizi rahatsız hissedersiniz.
bisküvi topları
Aşk….
İçerik Tablosu
Kakaolu Bisküvi Topları Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket pittippuri 3/4 paket margarin 1 su bardağı pudra şekeri ½ su bardağı süt 1 paket nescafe 2 yemek kaşığı kakao 1 su bardağı hindistan cevizi 1 su bardağı yer fıstığı (yarısı içeride, yarısı dışarıda)
Kakaolu bisküvi topları tarifinin çalışma yöntemleri?
Bisküvileri rondoya alıp un gibi olana kadar eziyoruz. Bisküvi ununu geniş bir karıştırma kabına alıp oda sıcaklığındaki margarini, 1/2 su bardağı sütü, kakaoyu, nescafeyi, pudra şekerini ve 1/2 su bardağı yer fıstığını ekleyerek yoğurun. Orta sertlikte sert bir hamur elde ettiğinizde hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Hindistan cevizi ve çekilmiş cevizle kaplayıp servis tabağına alın ve her birine kürdan batırarak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]