Kakaolu Fındıklı Cupcake (Cupcake) – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Hepiniz hoşgeldiniz,

Cupcake bence pastanın en zarif ve eğlenceli hali. Bir porsiyonuna çok lezzet katabilir ya da dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz 🙂 Bu nedenle çay saatlerinin ve davetlerin her zaman en sevilen yiyecekleri arasında yer almıştır.

Konseptinize karar verdikten sonra biraz krema ve fondan ile harikalar yaratabilirsiniz. Süslemeden önce dikkat edilmesi gereken en önemli nokta pastanızın tamamen soğumuş olmasıdır. Pastanın soğumasını beklemezseniz üzerini süslemek için kullandığınız krema, krem ​​şanti veya şekerleme eriyip akacaktır.

Süsleme yaparken dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta ise kullanacağınız kremanın (toz krem ​​şanti kullanacak olsanız bile) önceden soğutulmuş olması gerektiğidir. Önceden soğuyan krema çırpıldığında daha stabil kalacak ve uzun süre bozulmayacak.

Fondan böcekleri için biraz kırmızı ve siyah şeker hamuru yeterlidir. Yuvarladığınız şeker hamurunu bir bıçak yardımı ile parmak büyüklüğünde toplar halinde hafifçe çizin. Siyah şeker hamuru ile küçük noktalar yapın ve hamurun yapışması için hafifçe bastırın.

Aşk…

Kakaolu fındıklı cupcake tarifi için malzemeler

    3 yumurta 1 su bardağı süt 2 su bardağı un 1 su bardağı toz şeker 100 gr tereyağı 3 yemek kaşığı kakao 1 çay kaşığı vanilya aroması 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı fındıkkıran

dekorasyon için:

    Siyah ve kırmızı şeker ezmesi 1 paket krem ​​şanti 1,5 su bardağı çay 1 su bardağı soğuk süt Yeşil gıda boyası

Kakaolu ve fındıklı cupcake tarifi nasıl yapılır?

Tereyağı, kakao, şeker ve unu mikserin kabına alın. Bir balonun tepesini takarak, önce kısık ateşte sonra yüksek devirde galeta unu gibi görünene kadar karıştırın. Başka bir kaseye yumurtaları kırın ve çırpın. Sütü ekleyin ve tamamen karışana kadar çırpın. Mikseri düşük hızda çalıştırın. Yumurtalı sütü kırıntı görünümünde olan una yavaş yavaş ekleyin. Her şey bittiğinde kabartma tozu ve fındığı ekleyin ve son kez karıştırın. Tepsiye koyduğunuz muffin kağıdına kek karışımını paylaştırın. Keki önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. (20 dakika sonra kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz). Pişen keki soğuması için tel üzerine alın. Çırpılmış kremayı sütle çırpın, biraz yeşil gıda boyası ekleyin. Tamamen soğuyan kekin üzerine dilediğiniz gibi gezdirin. Şeker hamuru ile süslenerek servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın