medyauzmani.com

Fırında patlıcan kebabı – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu yemeği patlıcanları kızartmadan da yapabilirsiniz ama yemeğiniz eskisi gibi taş fırınlarda pişmediği için lezzetsiz kalacaktır. Kızartmayı tavsiye ederim.

Ayrıca seçeceğiniz et yemeğin lezzeti için çok önemlidir. Şiş kebaptan kıymayı blenderimde kıyma makinesiyle kendim doğradım. Eti ne ile pişireceğinize karar vererek kasabınızdan alıyorsunuz. Bu yüzden kemiğe yakın kesimlerden yağlı et isteyin. Kuyruk yağı kullananlar da var ama ben daha önce hiç eklemedim.

Eti kendiniz çekecekseniz önce tek bir kere çekin. Daha sonra üzerine ekleyeceğiniz soğan, sarımsak ve diğer baharatlarla birlikte çekin.

Aynı işlemi blender için doğrayıcı kullanarak uygulayabileceğiniz gibi hazır kıyma alıp diğer malzemelerle yoğurabilirsiniz. Köfteleri blenderdan geçirdikten sonra kıymaya soğan, sarımsak ve maydanoz ekleyerek yoğurabilirsiniz.

Aşk…

Fırında patlıcan kebabı tarifi malzemeleri

• 1 kilo orta boy patlıcan
• 300 gram yağlı dana veya kıyma
• 1 soğan
• 2 yemek kaşığı galeta unu veya 2 dilim bayat galeta unu
• Tuz, karabiber, kimyon, yeni bahar
• ½ demet maydanoz
• 4-5 Filfel Köyü
• 2 büyük domates
• 2 diş sarımsak
• Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ

Sosu hazırlamak için:

    1 tatlı kaşığı domates salçası + 1 su bardağı su 1 yemek kaşığı tereyağına 1 diş sarımsak

Fırında patlıcan kebabı tarifi nasıl yapılır?

1. Rendelenmiş soğanı, ezilmiş sarımsağı, kıymayı ve galeta ununu bir karıştırma kabına alın. Tuz ve baharatları ekleyin, kıymayı iyice yoğurun, üzerini streç filmle kapatıp buzdolabına koyun. (en az bir saat dinlenin)
2. Patlıcanın saplarını bıçakla kısaltın ve çeşit çeşit soyun.
3. Soyulmuş patlıcanın acısını alması için tuzlu suda bekletin, ardından güzelce yıkayın ve kurulayın.
4. Kuruttuğunuz patlıcanı en uç kısmından başlayarak uçtan uca doğru yaklaşık 1,5 cm aralıklarla kesikler yaparak dilimleyin. (Bu noktada patlıcanı çok derin kesmemeye dikkat edin, kesikler patlıcanın yarısından biraz üzerine çıkacak kadar yeterli)
5. Dilimlediğiniz patlıcanları kızgın yağda hafif pembeleşinceye kadar kızartın (yumuşamayacaklar, sadece biraz renk ve tat alacaklar) ve kağıt havlu üzerinde bekletin.
6. İnce kıyılmış maydanozu da ekledikten sonra kıymayı bir saat buzdolabına koyun.
7. Harç çöktükten sonra fırını 200 dereceye ısıtın. Harcınızdan rastgele patlıcanların arasına dolduracak kadar büyük köfteler açın.
8. Köftelerin çok temiz olmasına gerek yok. Patlıcan şeklini alacaklar. Hazırladığınız köfteleri patlıcanların arasına dizin. Fırın tepsisinin tabanına parmak kalınlığında halka halka doğranmış domatesleri dizin.
9. Açılan patlıcanları kırmamaya dikkat ederek akordeon gibi dizin. Aralarına bir miktar köy biberi ve kalan domatesleri serpiştirin.
10. Sosu yapmak için bir yemek kaşığı salçayı bir bardak su ile rendeleyin, bir tutam tuz ekleyin, kalan sarımsağı rendeleyin ve patlıcanın üzerine dökün. Son olarak tereyağını küçük parçalar halinde tepsiye koyun ve üzerini alüminyum folyo ile kapatın.
11. Patlıcanı üzeri kapalı olarak 20 dakika kızartın ve 10-15 dakika bekletin. Üzerine kıyılmış maydanoz serpilerek servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın