Baharın en güzel günlerindeyiz hem sıcak hem güneşli 🙂 Bu yüzden balkonumu yaz moduna aldım. Bir masa, bir sandalye, güzel bir masa örtüsü, internet kitabım ve ektiğimiz çiçekler muhteşem bir manzara oluşturmuş. Tariflerimi buraya yazıyorum 🙂
Çöl adam pastamı hatırlayanlar bu tarifi zaten biliyorlar ve yeni tarifimin tek artısı kakao katılmış olması. Kakaonun daha iyi olduğunu da belirtmek isterim 🙂
Yıllar sonra bir arkadaşımın annesi bu kek karışımından pankek yapmayı denemiş ve çok güzel sonuçlar almış. İsterseniz pasta deneyin 🙂
Bu akşam iki yıldır katılamadığımız Ahırkapı Hıdrellez Festivali’ndeyiz 🙂 Festival saat 16:45’te Sultanahmet Meydanı’nda başlıyor. Saat 20’de konserler devam ediyor, saat 24’te Hıdrellez ateşleri yakılıyor.Tabi bu durumda kameralarımızı alıp orada olmak bize düşüyor 🙂
Yakında görüşürüz sevgilim…
İçerik Tablosu
Kakaolu kek tarifi için malzemeler, havuç ve tarçın
- 3 yumurta 1 iri havuç 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 3 yemek kaşığı kakao 1 tatlı kaşığı tarçın 1 poşet kabartma tozu ¾ su bardağı yoğurt 2,5 su bardağı un ½ su bardağı sıvı yağ veya fındık yağı
Havuçlu, Tarçınlı ve Kakaolu Kek Tarifi nasıl yapılır?
Havuçları soyup rendeleyin. Oda sıcaklığındaki şeker ve yumurtaları 3-4 kez (beyaz) köpürene kadar çırpın. Ardından vanilin, sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Tamamen karışınca un, tarçın, kakao ve havucu ekleyip karıştırın. Karışım bir araya geldiğinde kabartma tozunu ekleyin ve 3-4 kez daha karıştırın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan önce kürdan ile pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdan kuru çıkarsa, keki fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuyan keki dilimleyerek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]