Kakaolu Şekerpare – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu haftanın en tatlı tarifi Pare Kakaolu Tatlı oldu 🙂 Bu dönem üzerinde çalıştığım projeler nedeniyle sürekli toplantılar veya alışveriş için dışarı çıkmak zorunda kalıyorum. Tabii ki bu, evde çalışmaya alışkın olan vücut için pek iyi değil. Islak ve sıcak derken ve geldiğim uzun yollar, eve geldiğimde pislikten çıkıyorum. Böyle durumlarda işimi toplamak ve daha net düşünmek için kendimi mutfağa atıyorum. Sakin bir şekilde hamuru yoğururken tüm yorgunluğumu, stresimi ve kafa karışıklığımı üzerimden atıyorum.

Şerbetle nadiren barışırım ama kakao aromasına bayılırım. Şimdi dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var, ilki hamurun kıvamı. Hamur ele yapışmayan bir kıvamda olmalıdır. Kullandığınız yumurta orta veya iri olsa bile değişikliğe neden olabilir. Eklenen yağ, yoğurdukça kendini gösterecektir, bu nedenle yağ ekleme ihtiyacı hissederseniz aşırıya kaçmayın. Dikkatli olun, çünkü ısı nedeniyle yağ yoğururken kusacaktır.

Bir diğer önemli nokta ise içeceğin soğuk, tatlının ise sıcak olmasıdır. Önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın, ardından hamuru yoğurun. Kabartma tozu olduğu için şekerleme, pişirme sırasında şişebilir ve fındıkları düşürebilir. Bu aslında bir artı çünkü şurubu emmek için karıştırıldığında tatlı şurupla tam temas halinde olmayabilir. Ön ve arka çapı ekledikten sonra somunu yerine yerleştirip hafifçe bastırabilirsiniz.

Aşk…

Not: 20-22 adet şeker vardır.

Kakaolu Şeker Tarifi İçin Malzemeler

    125 gram tereyağı 2 yumurta Yarım su bardağı irmik 2 yemek kaşığı kakao 2 su bardağı un 1 yemek kaşığı pudra şekeri 1 poşet kabartma tozu

şerbet:

    2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su 4-5 damla limon suyu

Kakaolu şeker tarifi nasıl yapılır?

Şerbeti için su ve toz şekeri bir tencereye alın. Şeker eriyene kadar yüreğim. 5 dakika daha kaynatıp limon suyunu ekleyin. Tekrar kaynatın, ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Oda sıcaklığındaki margarini ve diğer malzemeleri yoğurma kabına alın. Ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamur toparlanınca tezgaha alın ve yoğurmaya devam edin. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp fırın tepsisine dizin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Soğuyan şerbet tatlıların üzerine bir kepçe yardımı ile dökülür. Tatlılar şerbetin yarısını çekince ters çevirin ve kalan şerbetin de çekmesini bekleyin. (Ara sıra ters çevirebilirsiniz.) Tatlıları bir saat dinlendirdikten sonra üzerine hindistan cevizi serperek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın