medyauzmani.com

Bayılan imam kabak – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,
Bizim evde imam çok sevilir ve genellikle patlıcanla yapılır. Bu aralar çok fazla patlıcan yemeği yaptığımı fark edince bir değişiklik yapıp kabakla denemeye karar verdim. Kabak ile de çok güzel bir tarif oldu.

Kabak kızartırken patlıcan gibi yağ çekmediği için piştiğinde çok yumuşak oluyor ama dileyenler kızartmak yerine tuzlu suda hafif yumuşayana kadar haşlayabilir.

Kabak seçerken orta boydan biraz küçük ve etli olmasına dikkat edin. Böylece iç harcı uygulamak için daha fazla alana sahip olacaksınız ve uygulama sırasında daha düzenli olacaksınız.

Balkabağının içini çıkarmanın en pratik yolu resimdeki gibi bir karpuz kaşığı almak ama bunu yapmazsanız bir çay kaşığı ya da tatlı kaşığı iş görür.
Aşk…

Kabak tarifi malzemeleri imamı eksik

    4 orta boy kabak (biraz daha küçük ve dolgun olursa daha iyi olur) 2 orta boy soğan 1 orta boy domates 4 diş sarımsak 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı 1 defne yaprağı 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 2 yeşil biber Tuz
    Kabak kızartmak için sıvı yağ

Sosu hazırlamak için:

    1 tatlı kaşığı su + 1 tatlı kaşığı salça

İmam baygınlığı için kabak tarifi nasıl yapılır?

Kabakların saplarını ve başlarını kesin, yıkayın ve çatalla uzunlamasına şeritler yapın. Uzunlamasına ikiye böldüğünüz kabakları içini çıkarın ve her bir parçayı kızgın yağda 1 dakika hafif yumuşayana kadar kızartın. Kızaran kabakları kağıt havlu serili geniş bir tabağa alın. Soğanı (yarım ay şeklinde) ve domatesleri küp küp doğrayın. Sarımsakları soyun ve uzunlamasına iki parçaya kesin. Biberi ince ince doğrayın. Domatesleri küp şeklinde kesin. Soğanı, sarımsağı ve defne yaprağını zeytinyağı ile birlikte tavaya alın. Biraz tuz ekleyin ve kızartın. Pembe soğanlara domatesleri ekleyin ve suyunu salana kadar sotelemeye devam edin. Hazırladığım soğanlı harcı kabaklara bölüştürüp borcama koyun. Domates salçası ve bir tutam tuz ile su ekleyin ve iyice çırpın. Borcama dökün ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın