Son zamanlarda öğle yemeklerinde sıkça kullandığım bir tarif kalamar yahnisi. Biliyor musun, artık kızarmış yemek yemiyorum. Izgara ya da salata dediğimde ilk önce nasıl olacak diye yemeği hazırladım.
İlk denediğimde mantar yoktu ama mantarları eklediğimde daha da lezzetli olduğunu düşünüyorum. Normalde kalamarın dişlek yapısını sevdiğim için çok su eklemiyorum ama elde ettiğim doku size az pişmiş gelebilir. Bu nedenle su ilave edip biraz pişirmek, içindeki domates ve limon sayesinde kalamarın yumuşamasını sağlar.
Deniz kokusu ile eklediğimiz diğer malzemeler ama dilerseniz bir adet defne yaprağı da ekleyebilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kalamar güveç tarifi için malzemeler
- 250-300 gr kalamar, dilimlenmiş 2 büyük mantar, dikilmiş 1 orta boy soğan 1 diş sarımsak 1 su bardağı rendelenmiş domates 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 sap taze soğan Yarım limonun suyu Çay bardağı su Karabiber Tuz
Kalamar güveç tarifi nasıl hazırlanır?
Soğanı ince ince doğrayın. Sarımsakları ve mantarları da dilimler halinde kesin. Küçük bir tencerede sarımsak, soğan ve kalamarı 2 yemek kaşığı zeytinyağında soğan pembeleşinceye kadar soteleyin. Mantarları tencereye ekleyin ve suyunu salana kadar karıştırın. Domates aroması + bir çay bardağı su ve yarım limonun suyunu ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyin, karıştırın ve kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin. Servis yapmadan önce doğranmış taze soğanları ekleyin ve karıştırın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]