medyauzmani.com

Kalburabastı – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu hafta size güzel ve lezzetli tarifler getirdim. Gün geçtikçe hem kahvaltı menümü hem de yeni tariflerimi paylaşıyor olacağım. Bu yüzden bu tarifi çok beğendim ama sizi bununla ne yapacağım zahmetinden kurtaracağım. O yüzden ay sonuna kadar gözünüz mutfağın sırlarında olsun diyorum 🙂

Hani hep hafif yiyelim deriz ama dikkat… Hele kahvaltı sofralarının hazırlıkları başlarken insanın canı şerbetli tatlı çeker öyle olmaz 🙂 İşte bu anların birinde ben de yapmaya karar verdim. çırpılmış yumurta. İyi ki yapmışım, kıvamı ve lezzeti hem evdekiler hem de misafirlerim tarafından çok beğenildi.

Kulağa biraz zahmetli gelse de adım adım gittiğinizde çok kolay bir tarif. İçeceğin soğuk, tatlının sıcak olduğunu unutmayın.

Özellikle misafir ağırlamayı planlıyorsanız bir gün mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Elimden geldiğince pratik hazırladım. Böylece hem görünüşleri güzel oldu hem de etkileri tam istediğim gibi oldu.

Aşk…

Kalpurapasti Tarifi Malzemeler

    1 paket oda sıcaklığında margarin (250 gr) 1 büyük boy yumurta 2 yemek kaşığı yoğurt (67 gr) 3 su bardağı un (330 gr) 1 su bardağı irmik (120 gr) 1 paket kabartma tozu (10 gr) Ceviz parçalarının yarısı veya iri kıyılmış ceviz

Bir içki için:

    3 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su 3 yemek kaşığı limon suyu

Kalpurapasti tarifi nasıl yapılır?

şerbet:

Orta boy bir tencereye su ve şekeri ocağa koyun. Şeker eriyene kadar yüreğim. Şurup koyulaşana kadar orta ateşte kaynatmaya devam edin. Şuruba limon suyunu ekleyin ve 2 dakika daha kaynatın, ardından ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

hamuru:

Un, irmik ve kabartma tozunu bir karıştırma kabına alın. Oda sıcaklığındaki yoğurdu, yumurtayı ve sıvı yağı ekleyip yoğurun. Hamuru yarım saat buzdolabına koyun. Hamurdan cevizden biraz büyük alıp elinizde yuvarlayın. Yuvarlanan hamuru iki elinizle bastırarak ve metal süzgecin yüzeyine bastırarak bir iz oluşturup daha fazla açarak açın. Açılan hamurun ortasına ceviz parçasını yerleştirin ve hamuru kapatın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine elinizle hafifçe bastırıp 2-3 cm aralıkla yerleştirerek son şeklini verin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin. Fırını 190 dereceye getirin ve istediğiniz renge gelene kadar pişirmeye devam edin (ben 8-10 dakika daha pişirdim). Pişen tatlılar fırından çıkarılır ve soğuk şerbet tepsiye dökülür. Şerbetle soğutulan tatlıları servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın