Kale Çorbası


kara lahana çorbası tarifi malzemeleri

  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 1 demet lahana
  • 1 su bardağı haşlanmış fasulye
  • 3 yemek kaşığı yarım mısır
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı esansiyel yağ
  • tuz
Lahana çorbası tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. 1 demet ince kıyılmış lahana. Tencereye sıcak su alınır ve lahana haşlanır.
  2. Yağı tavaya koyun, soğanları küp küp doğrayın ve kızartın. Ardından sarımsağı ekleyip kavurun.
  3. Ardından haşlanmış kuru fasulyeyi ve doğranmış mısırı ekleyin.
  4. Haşlanmış lahana ekleyin.
  5. Uçucu yağı, tuzu, sıcak suyu ve acı biberi ekleyin. Son olarak mısır ununu serpin ve çorbayı karıştırın.
  6. Tüm malzemeler yumuşayana kadar kaynatılır. Sıcak servis edilir.

Kale çorbası tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın