Neredeyse iki yıldır kalp şeklinde kek kalıbı kullanmıyorum. Sevgililer Günü yaklaşırken size ve bize farklı alternatifler üretmek istedim.
Kalsın demek yanlış olur aslında. Bu bir çörek tepsisine çok benzer, ancak tepsi boyutu aynıdır, ancak yuvalar standart çörek tenekelerinin en az iki katı kadardır.
İçine sığacak muffin kağıdı olmadığı için kek kalıbı gibi yağlanıp unlanmalı.
Normal bir brownie tarifinden muffin cupcakes veya mini muffinler yapmak mümkündür.
Kendi ellerinizle yaptığınız pastaları da hediye seçeneklerinize ekleyebilirsiniz.
Pasta yapımında kullandığım damla çikolataları Eminönü’nden aldım. Mağazadan satın alınan çikolata parçacıklarını da kullanabilirsiniz.
Aromalı romu marketlerden de alabilirsiniz.
Sağlanan boyutlarda bir standart kek veya en fazla 14 kap kek yapabilirsiniz.
Aşk…
kalpli kek tarifi malzemeleri
- 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ 3 su bardağı kek unu (kek unu kabartma tozu içerir) 1 su bardağı yoğurt 3-4 damla rom aroması 1 su bardağı damla çikolata
Kalpli kek tarifi nasıl yapılır?
Şeker ve yumurtaları bir çırpıcıya koyuyoruz, karışım beyazlaşınca (şeker tamamen eriyene kadar) bir mikser ile önce düşük sonra yüksek devirde çırpıyoruz. Çırpılan yumurtalara yoğurt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Rom aromasını ekleyin ve sıvı bir macun elde edene kadar karıştırın. Kek kalıbını resimde görüldüğü gibi un ile yağlayın ve hamuru kalıba dökün. Son olarak damla çikolataları üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan önce ortasının pişip pişmediğini kontrol edin, pişmemişse 5 dakika daha pişirin. Pişen kek oda sıcaklığına gelince kalıptan çıkarın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]