Kalpli turtalar – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Romantik Şubat’ın üçüncü tarifiyle Tanıştım Sizlerle 🙂 İkinci tarifimiz için en yaratıcı ismi bularak Hotpoint Çay Makinesi ve Tost Makinesi kazananı “Puf Puff Kalbimi Atıyor” olarak “Elif Ademir” oldu.

Pankek yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta malzemelerin oda sıcaklığında olmasıdır. Bir diğer önemli nokta da tavanın önceden yağlanmış ve yeterince ısıtılmış olmasıdır.

Krepler, kreplerden daha kalındır ve eşit şekilde yayılması ve bir daire oluşturması bazen sorun olabilir. Hamur tavada eşit dağılmamışsa, çıkarın ve orta boy bir tencereye dökün, gerekirse bir kepçenin altıyla hafifçe vurun ve hamuru tava yüzeyine uyacak şekilde düzleştirin. (Bunun için kepçenin altı ile döktüğünüz hamur üzerinde dairesel hareketler yapmanız yeterlidir).

Son olarak turta hazırlanırken dilerseniz gıda boyası kullanmadan çikolata veya meyve sosu ile servis edebilirsiniz.

Aşk…

kalpli börek tarifi malzemeler

Krepleri hazırlamak için:

    2 yumurta 1 su bardağı un 2 yemek kaşığı kakao 2 yemek kaşığı toz şeker ½ tatlı kaşığı pudra şekeri 2 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 tatlı kaşığı karbonat 1 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı tuz 1,5 su bardağı tam yağlı süt 1 paket vanilin veya 2 tatlı kaşığı aroma verici vanilya 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi 1 yemek kaşığı kırmızı gıda boyası 4 yemek kaşığı tereyağı (mağazamızdan)

iç krema

    200 gram labne, yarım çay bardağı pudra şekeri

kalpli börek tarifi nasıl yapılır

Köfte yapmak için kuru malzemeleri karıştırın ve topak kalmayacak şekilde süzün. Ayrı bir kapta süt, yumurta, vanilya, sirke, gıda boyası ve eritilip soğutulmuş tereyağını karıştırın. Kuru malzemelerin ortasına bir leğen yapın, ortasına ıslak malzemeleri dökün ve el mikseri ile karıştırın. Önceden ısıtılmış tavayı biraz sıvı yağ ile yağlayın. Krep hamurundan bir kepçe alıp üzeri kızarana kadar pişirin. Diğer tarafa çevirin ve 15-20 saniye daha pişirin. Peynir bulamacını hazırlamak için labne ve pudra şekerini Hotpoint çok fonksiyonlu el mikseri ile düşük devirde çırpın. Tüm pankekler bittiğinde, ihtiyacınız olan boyutta kalp şeklinde kalıplarla kesin. Pankeklerin arasına peynirli harcı koyun. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın