Sembusek tarifi için,
Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım.
Un, maya ve tuzu bir karıştırma kabına alın ve hafifçe karıştırın.
Karışımın ortasını açıp yağımızı ve 1 su bardağı ılık suyumuzu dökelim ve hamuru yoğurmaya başlayalım.
İlk olarak 1 su bardağı kadar su dökelim daha sonra kalan suyu hamur kıvamına göre yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya devam edelim.
Hamur güzel bir kıvama gelince üzerine hafif ıslak bir bez atıp yarım saat mayalanmaya bırakalım.
O halde çamurumuzu hazırlayalım. Soğanları robotta çektikten sonra yıkayalım ve ince bir süzgeçte suyunu iyice süzelim.
Hazırlayacağımız kavanoza çamuru alıp alttan eti alalım.
Biber ve domatesi robotta çekelim ve tekrar ekleyelim. Biber salçası, tuz karabiber, yenibahar ve maydanozu ekleyip yoğuralım.
Hamur kabardıktan sonra kayısı toplarına bölelim ve üzerini nemli bir bezle kapatalım ki toplarımız kurumasın.
Daha sonra her bezeyi merdane yardımıyla yuvarlak hale getirelim.
Boyutları yaklaşık bir yemek tabağı genişliğinde olacaktır.
Bir kaşık çamur alıp yarım ay şekline getirelim ve kalan hamurla üzerini kapatalım.
Yumurtayı koyup 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Not: Bugün eşyaları tamir ettim ve Mardin’deki insanlara gönderdim.
Dilerseniz kendi fırınınızda da pişirebilirsiniz.
Kapalı Lahmacun (Şembusek) hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]