Kapalı Lahmacun – Tatlılarım

Kapalı Lahmacun Tarifi, Kapalı Lahmacun Hazırlanışı, Kapalı Lahmacun Nasıl Yapılır?

Hamuru için un, maya ve tuz karıştırılır.

Yumuşak ekmek, yağ ve su ilave edilerek koyulaştırılır. Üzeri kapatılıp mayalanmaya bırakılır.

Öte yandan paketlemede: Soğan ve sarımsak robotun içine dökülür.

Biber ve domates domatesleri de ayrı ayrı çekilir.

İnce kıyılmış maydanoz, diğer malzemeler ve baharatlar eklenerek iç hamur hazırlanır.

Yoğurulan hamurdan mandalina topları alınarak yuvarlanır.

Çok hafif açılıp un serpilir. Üzerine çamur atın.

Ateşe dayanıklı bir tavada kaynatılıp yüksek ateşte pişirilir.

Tüm bezeler için aynı yöntem kullanılır.

Üzeri kapalı lahmacun servise hazır.

yemek ister misin 😊

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın