medyauzmani.com

Pişmiş Pirinç – En Sevdiğim Yemek

Pilavlı Pilav tarifi için,

Teflon tavaya sıvı yağı koyup soğanı küp küp doğrayıp ilave ediyoruz.

Kahverengi olana kadar kızartıyoruz.

Ardından sarımsağı ekleyip kavurun.

Baharatlarımızı ve nanemizi ekleyip 2-3 dakika pişirin. hadi kurulayalım.

5 dk da pilavımızı ekleyelim. Karıştırdıktan sonra pirincin kısmını ısıya dayanıklı payreks veya herhangi bir fırın tepsisine tabanına bir parça tereyağı koyarak yayalım.

200°C önceden ısıttığımız fırınımızda suyunu çekene kadar pişirelim 👌

Pilav Pişmiş Pilav hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın