medyauzmani.com

Kapama Etli Pilav – Lezzetli Yemeklerim

Kapama Eti Tarifi, Pirinçli Kapama Eti Nasıl Yapılır?

Bir kaseye pirinç alıyoruz

Tuz ve sade su ile baharatlayın ve bir kenara koyun.

Bir tabağa kesilmiş küçük bir et parçası alıyoruz

Soğanı ve domatesi ince ince doğrayın ve etin üzerine dökün.

1 yemek kaşığı salça, tuz, karabiber, sıvı yağ ve suyu ekleyip elimizle iyice karıştırın.

Pilav yaptığımız tencerenin ortasına koyabileceğimiz küçük bir tencereye hazırladığımız etleri alıyoruz.

Pirinci pişireceğimiz tencerenin ortasındaki küçük bir tencereyi çeviriyoruz ve onurlandırmak için suyla dolu başka bir tencereye alıyoruz.

6,5 bardak suyu bir tencereye koyun ve tencereyi ocağa koyun.

Önce büyük ateşte pişiriyoruz, kaynayınca kaşıkla bir saat kadar pişiriyoruz.

1 saatin sonunda nişastası bitene kadar pirinci yıkayıp tereyağını ekleyip pilavı yavaş yavaş döküyoruz. Su aldığımızda tencerenin ağırlığını kaldırıyoruz.

Eti koyduğumuz bir tencereye alıp tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakıyoruz.

Tabağın ortasına eti koyuyoruz, üzerine pilavı koyuyoruz, ters çevirip servis yapıyoruz.

Etli pilav hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın