Merhaba sevgili arkadaşım,
Kış deyince aklıma karnabahar kadar lahana yemekleri de geliyor. Zeytinyağı, kıyma, dürüm, salata, turşu derken ne kadar bereketli bir sebze 🙂
Kapuska ateşliyse bence efsane olur. Yanında hazırlayacağınız bulgur pilavı ile hem besleyici hem de doyurucu bir yemek hazırlamanız mümkün.
Genellikle rulolar için lahana alırım. Paketlemek için aldığım lahana iri olduğu için kapuskayı artıklarla pişiriyorum veya lahana turşusunu tek seferde süzüyorum. Eğer sadece kapuska yapmak için lahana alacaksanız üstteki yaprakları kopartın ve atın. Kapuskayı yıkayıp süzün, ardından doğrayın.
En kısa zamanda elma sirkesi ve kişniş ile nefis bir turşu tarifi paylaşacağım.
Tarifin video açıklaması:
Aşk…
İçerik Tablosu
Kapuska tarifi malzemeleri
- 450 gr lahana 300 gr dana kıyma 1 orta boy soğan 1 yemek kaşığı salça (bütün) 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı su Tuz kırmızı biber gevreği
Kapuska yemeği tarifi nasıl hazırlanır?
Lahananın çok sert kısımlarını kesip yapraklarını yemeklik olarak doğruyoruz. Soğanı ince ince doğrayın. Tavaya sıvı yağ ve tereyağ koyuyoruz. Soğanı ekleyin ve orta ateşte pembeleşinceye kadar soteleyin. Kıymayı ekleyip suyunu salana kadar kavurun. Domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Lahanayı ve bir su bardağı suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Yumuşamaya başlayan lahanalara tuzu, pul biberi ve bir su bardağı suyu ilave edip karıştırın. Orta ateşte lahanalar yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin. Yoğurtla sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]