Bu tarifi birkaç ay önce diyetteyken yapmıştım ama o kadar açtım ki fotoğraf bile çekemeden yedim 🙂
Sanırım ananas suyunu ananasın kendisinden daha çok seviyorum. Onu portakal ya da elma gibi yiyemem. Genelde uyguladığım tariflerde biraz pişirip tavada karamelize ediyorum bu salatada olduğu gibi. Bence daha yumuşak ve lezzetli 🙂 Dilerseniz soğanı halka halka doğramak yerine soğanı doğrayıp biraz şeker ekleyip ananas gibi karamelize edebilirsiniz.
Bugün bu tarifi seçmemin sebeplerinden biri birazdan kendimi ateşe atıp yarınki mangal için son hazırlıkları bitirecek olmam.
Yarın gelecekteki arkadaşlarımızla görüşmek üzere.. hoşçakalın 🙂
İçerik Tablosu
Karamelize Yeşil Ananas Salatası Tarifi İçin Malzemeler
1 küçük marul veya salatalık salatası
1 küçük kırmızı soğan
Yarım demet maydanoz
İsteğe göre mevsim yeşillikleri
zeytin yağı
Limon
3 dilim ananas
Ananası kızartmak için 1 yemek kaşığı tereyağı
Karamelize yeşil ananas salatası tarifi nasıl yapılır?
1- Marulu ve maydanozu 2 su bardağı suda yıkayıp doğrayın.
2- Soğanın kabuğunu soyun ve resimdeki gibi halkaları birbirinden ayırarak halkalar halinde kesin.
3- Ananasın tamamını soyun, 1 cm kalınlığında dilimleyin ve küçük parçalar halinde doğrayın.
4- Yıkanmış ve doğranmış yeşil salatayı servis tabağına alıp karıştırın.
5- Tereyağını küçük bir tavaya alıp kızdırın. Ananas dilimlerini tavaya alıp hafif kızarana kadar çevirerek pişirin ve ocaktan alın.
6- Pişen ananas soğuyunca hazırladığınız sebzelerin üzerine serpiştirip zeytinyağı ve limonu ekleyip servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]