Merhaba sevgili arkadaşım,
Ramazan ayının bu ilk gününde sizlere pratik, kolay ve faydalı bir dolma hazırlamak istedim. Yeni evli ya da çalışan hanımlar her gece ne yapacaklarını bilemeden önceki gün süper kolay tarifler deneyebilir ve zamandan tasarruf edebilirler…
karışık dolma
Kıyma için aynı harçla istediğiniz sebzeleri doldurabilir, sadece kabak, patlıcan veya domates dolması yapabilir veya hepsini karıştırabilirsiniz.
Dolma nasıl yapılır, kullanılan baharatlar, dolma yapılırken sebze seçimi nasıl yapılır, sebze hazırlama aşamaları hakkında bir yazı okuyarak başlıyorsunuz. Bu ramazanda doya doya doyasıya yemeniz dileğiyle 🙂 30 gün boyunca Sahur Fikirleri ve Ramazan Menüleri sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın!! Aşk…
Domates Dolması
İçerik Tablosu
Karışık Dolma Tarifi Malzemeler
- 3 adet orta boy kabak 2 adet orta boy patlıcan 6 adet sivri biber 3 adet kırmızı biber 2 adet domates (kapağı için) 250-300 gr. Dana kıyma 1 su bardağı pirinç 1 çay bardağı sıvı yağ 2 adet rendelenmiş domates ½ demet maydanoz (isteğe bağlı) 2 adet orta boy kuru 1 yemek kaşığı salça 2 su bardağı sıcak su Tuz ve karabiber Kırmızı biber ve kuru nane
Karışık dolma tarifi nasıl yapılır?
Biber dolması nasıl yapılır?
Sebzelerin hazırlanması:
Kırmızı biber dolması nasıl yapılır: Tüm dolmaları güzelce yıkayın. Yeşil ve kırmızı biberlerin başlarını kapak yapacak şekilde bıçakla kesip tüm çekirdeklerini çıkarıyoruz. Biberlerin içini parmağınızla hafifçe tuzlayın.
Kabak dolması nasıl yapılır?
Kabak üretim aşamalarında olduğu gibi patlıcanlar (isteğe göre domates) önce saplarından ayrılır, sonra ikiye bölünür ve kabak doğrayıcısı yardımıyla içleri çıkarılır ve biberde olduğu gibi içeriden tuz alınır.
Patlıcan dolması nasıl yapılır?
Kıymanın hazırlanışı:
Pirinci 2-3 su ile yıkayın, ılık suda 30 dakika dinlendirin, iyice süzün ve domatesleri rendeleyin.
Kıyma, doğranmış soğan, sıvı yağ, pirinç, domates, nane, maydanoz, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Harcın sulu olmasına dikkat ediniz.
Dolma yapımı:
Büyük bir kaşık kullanarak sebzelerin içini hazırladığınız harçla sebzelerin üstünden 1 cm olacak şekilde doldurun (çok fazla bastırmamaya dikkat edin çünkü pirinç pişerken şişmeye başlayacak).
Doldurulmuş sebzeler, çok derin olmayan geniş bir kaseye dikey ve sıkıca yerleştirilir.
2 yemek kaşığı salçayı sıcak su ile eritip dolmaların üzerine dökün, zeytinyağını ekleyin, dolmaların yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin, su kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin ve 30 dakika pişirin. kaynamak. Çatalla dokunduğunuzda kolayca deliniyorsa dolma pişmiştir ve servise hazırdır.
Servis tabağına alıp sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]