Elif Hanım bize çok güzel bir yöresel yemek gönderdi. Aşağıda belirtildiği gibi. Ellerinize sağlık…
İçerik Tablosu
Karmacma tarifi malzemeleri
1 su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
Yarım demet maydanoz
Yarım demet yeşil soğan
3-4 diş sarımsak
1 küçük soğan
1.2 yeşil biber
Yarım çay kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
Karkmeh tarifi nasıl yapılır?
Bulguru 2 su bardağı sıcak su dolu bir kapta ıslatın ve bulgur suyunu çekip iyice çekene kadar bekletin. Hamuru içine koyun ve karıştırın. Soğanı ince ince doğrayın, yarım çay bardağı sıvı yağa koyup pembeleştirin ve sıcakken bulgurun üzerine dökün. Yeşillikleri ve sarımsağı da ince ince kıyıp karıştırın. Tuz ekleyin ve servis yapın…
İyi seyirler… Not: Gaziantep’in Kilis yöresinden çorak olduğunu ve adının çorak değil kaos olduğunu söyleyebiliriz…
Hazırlayan: Elif Satman
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]