Karnabahar böreği – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Karnabahar mevsimin en güzel sebzelerinden biridir. Eskiden sadece kıyma ve zeytinyağı yapılırdı, sonra börekten pizzaya, köfteden humusa o kadar farklı salatalar, gratenler, kızartmalar hazırladık ki yemeyen neredeyse yok 🙂

Diğer karnabahar tarifleri gibi karnabahar böreğinin de yapımı oldukça kolaydır. Önemli olan eritmeden kaynatıp güzelce süzmeniz. Piştikten sonra dinlendirip dilimlemek için.

Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşabilirsiniz. Fotoğrafını hikayemde de paylaşmak isterim. İnstagram/mutfaksırları hesabını takip etmeyi unutmayın!

Aşk…

karnabahar böreği tarifi malzemeler

    400 gr karnabahar 2 büyük yumurta 1 çay bardağı tam buğday unu 1 su bardağı haşlanmış bezelye 2 sap taze soğan 1 tutam dereotu 1 diş sarımsak Tuz ve karabiber 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, süslemek için

Karnabahar böreği tarifi nasıl yapılır?

Karnabaharı filizlere ayırın ve tuzlu kaynar suda 5-6 dakika haşlayın. Haşlanan karnabaharın suyunu süzün ve robottan geçirerek kum kıvamına getirin. Bir karıştırma kabına alınan karnabahara ezilmiş sarımsak, doğranmış yeşillikler ve 2 yumurtayı ekleyip karıştırın. Tam buğday ununu, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın. Küçük kare bir oyuğa yağlı kağıt serip üzerine karnabahar karışımını dökün ve üzerini bir spatula ile düzeltin. 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından aldığınız simitlerin üzerine kaşar peynirini yayın ve 10 dakika daha peynirler kızarana kadar pişirin. Dinlendirin, dilimler halinde kesin ve sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın