Karnabahar çorbası nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 39 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türkiye 40 dakika, GDO’lu ürünler, karnabahar çorbası, kış çorbası, kış sebzeleri, mevsim çorbaları, tarım ilaçları, sağlıklı çorbalar, tahin çorbası, çorbalar
30 3,77 5 1
Karnabahar en sevdiğim kış sebzelerinden biridir ve et yemeklerini pek sevmesem de karnabahar salatası veya sote karnabaharı severim. Ama bu yeni tarifi yapmaya başladığımdan beri, patates kızartmam ve salatam biraz alışılmışın dışında.
Yurt dışından ithal edilen sebzelerin pestisit oranlarından dolayı yerel pazara iade edildiği haberine şaşırdık ve genetiği değiştirilmiş ürünler denilince ne yiyeceğimizi ne yapacağımızı şaşırdık.
Karnıbahar Çorbası
Bu nedenle mevsiminde olan sebze ve meyveleri yiyerek biraz rahatlamaya çalışıyorum. Bu aralar bol bol sebzeli tarifler paylaşacağım. Aşk…
Karnıbahar Çorbası
İçerik Tablosu
Karnabahar çorbası tarifi malzemeleri
- 1 küçük karnabahar veya yarım karnabahar 1 orta boy kuru soğan 1 orta boy patates 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin 1 su bardağı süt
Karnabahar çorbası tarifi nasıl yapılır?
Karnabaharı büyük parçalar halinde kesin, soğan ve patatesleri soyun ve iri parçalar halinde doğrayın. Karnabahar, soğan ve patatesleri bir tencereye koyun ve üzerlerini 5 inç kaplayacak kadar su ekleyin. Tuzunu ekledikten sonra orta ateşte 20 dakika kaynatın (su seviyesi düşecektir, su eklemenize gerek yoktur). Küçük bir sos tavasında tereyağı ve unu kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurun. Kavrulan una sütü azar azar ilave edin ve koyulaşınca çorbaya ilave edin. Sütü eklerken topaklanmaması için sürekli karıştırın (unda topak olursa paniğe kapılmayın, çorba blendera sızar). Tüm işlemi tamamladıktan sonra pürüz olmaması için çorbayı karıştırın. Orta ateşte 5-6 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın. İstenirse, tereyağlı acı sos yapın ve servis yapmadan önce çorbanın üzerine gezdirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]