Karnıyarık – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Karniyarık nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 37 yorum var. Tarif İpuçları, Binlerce Tarif ve Daha Fazlası…Türkçe Nilay Tulum 60 Dakika, Annemin Tarifleri, Et Yemeği, Kaburga, Karides Nasıl Yapılır, Kaburga, Karidesli Makarna, Et Malzemeleri, Kıyma, Patlıcan, Et Yemekleri

53 4.08 5 1

Karnıyarık, mutfağımızın belki de en sevilen tuzlu yemeklerinden biridir. Bizim ailede en lezzetlisini anne yapar. Annem but yaptığında yanında hep spagetti olur 🙂

Evlendikten sonra ne zaman makarna yapsam onunla pişiriyorum 🙂

Uzman TV ile Göbek Nasıl Yapılır bu tarifi Cuma günü neden güncelliyorum? Lezzetli bir carniari hazırlamanın püf noktaları nelerdir? Soruların videolarını yapmış olmamız. Videolar yayınlanınca sizlerle buradan paylaşacağım. Aşk…

Karides tarifi malzemeleri

    5 adet orta boy patlıcan 3 yemek kaşığı tuz (patlıcanları ıslatmak için) 1 su bardağı sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için) 2 adet orta boy soğan (doğranmış) 3-4 diş sarımsak 300 gr. kıyma 4 orta boy köfte Bir tutam maydanoz, tuz, karabiber 1 su bardağı su veya et suyu 1 yemek kaşığı salça

sunum için:

Yapılışı:

Patlıcan saplarını kısaltın ve çeşitli kabukları soyun. Aşağı inmemesi için sonuna kadar çizin. 20-25 dakika turşunun içinde bekletin, ardından acısını çıkarın, yıkayın ve kurutun. 1 su bardağı sıvı yağı tavaya alıp patlıcanları yumuşayıp renk alana kadar kavurun. Kızaran patlıcanı tavadan alıp fazla yağını alması için peçeteye koyuyoruz. Tavadaki fazla yağı boşaltın (2 yemek kaşığı yeterli olacaktır), doğranmış soğan ve sarımsağı kızgın yağa ekleyin ve yumuşayana kadar sık ​​sık soteleyin. Kıymayı ekleyin ve kıyma suyu bırakıp tekrar çekene kadar karıştırarak birkaç dakika pişirin. Doğranmış veya rondodan geçirilmiş domatesleri ekleyin ve domatesin suyu çekene kadar birkaç dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alın, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Kızaran patlıcanı tepsiye dizin ve hazırladığınız harcı maşa veya çatal yardımıyla patlıcanların ortasındaki boşlukları genişleterek doldurun. Üzerine yağda biraz sotelediğim biberleri koyup süslüyoruz. 1 su bardağı et suyunu kalan domates püresi ve salça ile karıştırın. Sosu tava kenarına dökün. 180 derece fırında 25-30 dakika patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin. Kaburgaları üzerlerine pişirme suyunu döktükten sonra sıcak olarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın