Kaşar Peynirli Közlenmiş Patlıcan Pide – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bugün size nefis bir puf puf tarifim var. Pide yemeyi çok sevdiğimiz çevremizdeki birçok dükkandan anlaşılıyor. Bunların dışında tarifimi harçlayın. Genellikle bir pastacıda malzemelerini almadan ya da kendin yapıyorsa özel bir lezzet istemeden bu lezzeti bulamazsın.

Kaşar peyniri ve patlıcanın uyumu bizim tariflerimizde hep güzel çıkıyor 🙂 Bu sefer yanıltmıyor ve efsane bir ekmek oluyor.

Pide hamuru da diğer ekşi mayalar gibi dinlenmek ister. İyi mayalanırsa ve tarife aynen uyarsanız, milföy hamurunu sorunsuz pişirmemeniz mümkün değil.

Aşk…

Közlenmiş patlıcan ve kaşarlı pide tarifi için malzemeler

    1 pakmaya ekşi mayalı beyaz ekmek karışımı 500g un 320ml ılık su 2 çay kaşığı tuz 2 yemek kaşığı zeytinyağı Süslemek için yumurta sarısı

içeri:

    Yarım kavanoz közlenmiş patlıcan konservesi 250 adet rendelenmiş taze kaşar peyniri, tuz, zeytinyağı

Közlenmiş Patlıcan ve Cheddarlı Pide Tarifi nasıl yapılır?

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine pakkamaya ve tuzlu beyaz hamur bulamacını dökün ve karıştırın. Üzerine azar azar zeytinyağı ve suyu ekleyip hamuru yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar 10 dakika yoğurun, üzerini örtün ve ılık bir yerde 30 dakika mayalanmaya bırakın. Hamur dinlenirken tavaya patlıcanları koyup zeytinyağında biraz soteleyip kenara alıyoruz. Mayalanan hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparın. Her bezeyi parçalara ayırın ve her parçayı uzun ve ince bir şekilde yuvarlayın. Açtığınız hamurların ortasına patlıcanlı harcı koyun, üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Hamurun kenarlarını 1 inç içe doğru katlayın ve yumurta sarısı ile fırçalayın. 210 derecede ısıtılmış pide ekmeğini, ekmeğin altı iyice pişene ve kaşar peyniri kızarana kadar pişirin. Dilimler halinde kesin ve ayakları sıcak.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın