medyauzmani.com

Kaşar Peynirli Kumru Böreği – En Sevdiğim Yemek

Kumru Poğaça ve Kaşar Peyniri tarifi için süt, yoğurt, sıvı yağ, eritilmiş margarin, şeker, tuz karıştırılır.

Unu artık yapışkan olmayana kadar azar azar ekleyin. Unun içerisine toz maya ilave edilerek yoğrulur.

Yapışmayan hamur mevcuttur. (Akşam yoğurup sabah şekil verin) (Buzdolabında ısınma yavaş olacaktır) mayalanmadan buzdolabına konur.

Hamurumuzdan küçük bezeler yapılır.

Biraz açın, içine kaşar peynirini koyun ve bir demet gibi kapatın.

Yumurta beyazını sütle karıştırın.

Erişteler önce bu karışıma sonra susamın içine konur.

170 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Kaşarlı Güvercin Böreği hazır.

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın