medyauzmani.com

Kaşık Tatlı Tarifleri – Benim Tatlılarım

Kaşık Tatlısı Nasıl Yapılır, Kaşık Parçası Nasıl Yapılır?

Önce suyu hazırlayalım, bir tencereye şeker, su ve küçük bir dilim limonu koyalım, önce limonu sıkalım sonra kaynamaya başlayınca kaynamaya başlayınca 8-10 dakika kısık ateşte kaynatalım. Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakalım şerbet soğuyacaktır.Şerbet soğurken hızlıca harcımızı hazırlayalım.

Yumurtayı bir çırpıcıya kıralım, iyice çırpalım, biraz tuz ekleyip yoğurdu ekleyip tekrar çırpalım.

Kabartma tozunu azar azar unu ekleyerek çırpın, yağı kızdırın, bir çay kaşığı çay alıp kızgın yağın içine atın, iyice pişince çıkarın ve soğuk suya koyun. .

15-20 saniye şerbetin içinde karıştıralım, zaten içindeki şerbeti çekiyor.

Sudan çıkarıp bir tabağa koyalım.

Kaşık Tatlısı hazır.

İşte çayınız hazır olana kadar hemen yapabileceğiniz bir tatlı, umarım beğenirsiniz.

Herşey gönlünce olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın